Haderslev Byråd har sat gang i arbejdet med vækst og velfærd ved at inddrage blandt andre lokale investorer, virksomhedsejere og forretningsfolk. Det er både modigt og forpligtende, mener Per Lausen, der er indehaver af den Haderslev-baserede virksomhed Eldorado.

PRESSEMEDDELELSE – Modigt af kommunen at involvere os, mener lokal virksomhedsejer

Per Lausen, administrerende direktør i Eldorado A/S, var en af deltagerne i onsdagens workshop om arbejdspladser. Han mener, det er modigt af Haderslev Kommune at involvere virksomhederne.

I denne uge var turen kommet til den anden af i alt tre workshops om vækst og velfærd i Haderslev Kommune under overskrifterne bosætning, arbejdspladser og uddannelse.

Haderslev Byråd havde inviteret en række forretningsfolk, investorer og virksomhedsejere til at debattere emnet arbejdspladser på Tørning Mølle og være med til at formulere ambitionerne på området.

”Vi har i en årrække oplevet et fald i antal arbejdspladser, og den udvikling skal vi have vendt. For at skabe vækst i kommunen skal vi skabe flere private arbejdspladser, og det var temaet for aftenen, hvordan vi sammen gør det”, siger borgmester H. P. Geil og fortsætter:

”Det er vigtigt for os at få virksomhedsejerne til at fortælle, hvilke konkrete udfordringer de står over for i deres jagt på at vækste og være konkurrencedygtige i fremtiden. Og det gav de en masse eksempler og perspektiver på, som vi nu skal arbejde videre med, så vi sammen kan skabe vækst i området.”

En af deltagerne på aftenen var Per Lausen, indehaver af Eldorado, der leverer udstyr til dyrehandlere i hele landet. Han mener, det er modigt af kommunen at involvere erhvervslivet.

”Det var en rigtig god aften. Det giver rigtig meget mening at samle politikere og lokale erhvervsdrivende for at formulere ambitioner for fremtiden, og jeg synes, det er modigt af kommunen, at de inviterer os ind”, siger Per Lausen og fortsætter:

”Det forpligter også og stiller krav til kommunen om, at der også skal handling til.”

Og det er en forpligtelse som borgmester H. P. Geil er meget bevidst om.

”Det har været en fornøjelse at opleve den gejst og entusiasme, der er blandt deltagerne på vores workshops og det forpligter os i den grad på, at vi kommer videre med arbejdet, for vi har brug for hinanden for at skabe vækst og velfærd”, siger H. P. Geil og fortsætter:

”Vi vil gøre vores ypperste for at skabe de bedst mulige vilkår for virksomhederne, så de kan vækste og skabe arbejdspladser i kommunen, og med den velvilje der er fra alle kanter, er jeg sikker på, at det skal vi også nok lykkes rigtig godt med.”

Sidste workshop i rækken finder sted onsdag den 16. juni 2021 i Gram Fritidscenter og handler om uddannelse. Derefter skal der formuleres konkrete ambitioner for, hvad Haderslev Byråd vil opnå på de tre områder.

PRESSEMEDDELELSE: Ny børn- og ungechef i Haderslev Kommune

Kilde / Logo / Foto: Haderslev Kommune

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen