I landdistriktskommunerne Guldborgsund, Varde og Læsø er der generelt stor tilfredshed med den aftale, som regeringen, Venstre, SF, Radikale Venstre og Alternativet tirsdag er nået til enighed om.

PRESSEMEDDELELSE: Borgmestre – udligningsaftale skaber solidt fundament for kernevelfærd

Borgmestre i landdistrikter er tilfredse med udligningsaftale.

På borgmesterkontorerne rundt om i Landdistrikternes Fællesråds medlemskommuner er der flere steder glæde at spore efter læsning af aftalen om et nyt udligningssystem. 

– I mine øjne er dagens bedste nyhed, at vi nu er en række kommuner, der får chancen for at give vores borgere en service på niveau med andre kommuner. Det er netop udligningsordningens formål at sikre et nogenlunde ens serviceniveau, uanset hvor i landet, man bor. Det får vi med dette forlig, og derfor er vi naturligvis godt tilfredse med den aftale, som et bredt flertal står bag, siger John Brædder (G), borgmester i Guldborgsund Kommune. 

Fra det vestjyske er der også rosende ord til aftalen. 

– Inden forhandlingerne om en ny udligningsreform havde vi det krav, at den kommunale udligning skulle gøres forståelig, forudsigelig og retfærdig. Det synes jeg, partierne bag aftalen er lykkedes med. Den ubalance, der har været i Danmark – hvor det for et stort antal kommuner har været næsten umulig at finansiere den velværd, der i andre kommuner har været normal – er nu kommet i bedre balance, siger Erik Buhl (V), borgmester i Varde Kommune.

Også på Læsø er der glæde at spore over den nye aftale, som skaber et bedre fundament under kommunens økonomi. 

– Vi er rigtig glade for, at øernes tilskud er hævet fra 10 mio. kr. til 20 mio. kr. og permanentgjort. Det betyder, at vores kommune overlever, hvilket er altafgørende for os, siger ø.kommunens borgmester Karsten Nielsen (DF). 

Aftalen om en ny udligningsreform blev præsenteret tirsdag i Finansministeriet. 

Kontakter

Eva Østergaard, kommunikations- og pressekonsulent i Landdistrikternes Fællesråd, tlf. 53 85 01 36, mail: eoe@landdistrikterne.dk

PRESSEMEDDELELSE: Millioner på vej til grønne initiativer i landdistrikterne

Kilde / Logo / Foto: Landdistrikternes Fællesråd

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen