Hus Forbi og apotekerne er gået sammen om at hjælpe Hus Forbi-sælgere under corona-krisen. Hvis Hus Forbi-sælgere fremviser deres sælgerkort på apoteket, vil Hus Forbi afholde alle sælgeres medicinregninger under krisen. Sælgerne kan derfor nu hente deres receptpligtige medicin uden at betale noget for den.

Tilbuddet gælder sælgere af Hus Forbi, der i disse corona-tider med mennesketomme gader har svært ved at finde købere til avisen. Mange har derfor ikke råd til deres livsvigtige medicin. Desuden har mange Hus Forbi-sælgere ikke noget hævekort, da det kan være svært at passe på kortet, når man bor på gaden. Og når bankerne er lukkede for at minimere smitterisikoen, kan sælgerne ikke hæve penge og dermed ikke købe medicin.

Derfor kan hjemløse nu mod at vise deres Hus Forbi-kort på apoteket få udleveret medicinen gratis. Rent praktisk foregår det på den måde, at apoteket lægger ud for den hjemløses egenandel af medicinregningen, som sendes videre til Hus Forbi.

Ifølge Rasmus Wexøe Kristensen, der er sekretariatsleder i Hus Forbi, vil aftalen kunne redde liv:

– Vi har sælgere, der er ude på gaden, og de er desperate. Derfor er vi enormt glade for, at vi i samarbejde med apotekerne i dag kan give en hjælpende hånd til de over 3.000 Hus Forbi-sælgere, vi har registreret i hele Danmark.

Anne Kahns, der er formand for Danmarks Apotekerforening, glæder sig også over aftalen:

– Det sker desværre oftere og oftere, at borgere må forlade apoteket uden deres lægeordinerede medicin, fordi de ikke har råd. Og situationen her under COVID-19 er ekstra svær for dem, der i forvejen er socialt udsatte. Derfor bakker apotekerne selvfølgelig op om dette initiativ. Krisen må ikke fører til endnu mere ulighed i sundhed, og alle skal have adgang til deres livsvigtige medicin.

Landsdækkende indsamling iværksat af Hus Forbi

Aftalen med apotekerne er et blandt flere tiltag, Hus Forbi har iværksat, siden Statsminister Mette Frederiksen lukkede Danmark ned den 11. marts. Det tæller blandt andet en ordning med madtilskud, hvor hjemløse og socialt udsatte kan få gavekort til dagligvarebutikker, samt en huslyordning, hvor Hus Forbi-sælgere gratis kan bo på Danhostels i hele Danmark. Også her sendes regningen til Hus Forbi. Desuden er der lavet en nødpakke til de hårdt pressede herberger og væresteder i Danmark.

– Siden den 11. marts har Hus Forbi modtaget donationer fra private og virksomheder i Danmark. Vi sørger for, at hver en støttekrone går ubeskåret til sælgerne og de svageste. Vi kender endnu ikke afslutningen på krisen, så vi beder fortsat om, at danskerne vil støtte efter evne, udtaler Rasmus Wexøe afsluttende.

Sådan kan du donere penge til hjemløse og socialt udsatte i Danmark: Mobile Pay: 99 65 55 Bankoverførsel: 9541 10155088

Kontakt Hus Forbi: Rasmus Wexøe Kristensen, sekretariatsleder: 52 40 90 49

Kontakt Danmarks Apotekerforening: Merete Wagner Hoffmann, presseansvarlig: 27 73 21 85

Information om Danmarks Apotekerforening

Danmarks Apotekerforening
Bredgade 54
1260 København K

3376 7600

http://apotekerforeningen.dk

PRESSEMEDDELELSE: Gratis medicin til hjemløse

Kilde / Logo: Danmarks Apotekerforening

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen