Næsten hver 3. danske it-virksomhed har ikke likviditet til at fortsætte mere end 2 måneder, hvis coronakrisen fortsætter. Dermed står it-branchen med et gigantisk problem om meget kort tid. Særligt de små virksomheder lider.

PRESSEMEDDELELSE: Likviditet kan blive it-branchens største coronaproblem

I en ny analyse fra Dansk Erhverv fortæller over halvdelen (51%) af danske it-virksomheder, at de er bekymret for likviditeten i deres virksomhed pga. coronakrisen. 29% af it-virksomheder er faktisk så pressede, at de ikke har likviditet til at fortsætte mere end to måneder fra i dag.

Tal der bekymrer både Danske Erhverv og IT-Branchen. 

”Når hver 3. it-virksomhed allerede står med det ene ben ud over afgrunden, skal der handles hurtigt, hvis vi skal undgå konkurser og fyringer. Det vil få enorme negative konsekvenser for hele Danmarks og erhvervslivets nødvendige digitalisering, hvis vi lader disse virksomheder gå neden om og hjem,” udtaler Betina Hagerup, direktør i Dansk Erhverv.

Med over 4.000 virksomheder, 90.000 arbejdspladser og en samfundsmæssig bruttoværditilvækst på 120 mia. kr. om året, vil en truende virksomhedsdød hos så mange it-virksomheder have stor samfundsmæssig betydning, og vil i sidste ende kunne føre til fyringer, recession og færre varme hænder andre steder i samfundet.

Især de små og nystartede virksomheder er i risikozonen

Selvom regeringen har udarbejdet en lang række hjælpepakker, rammer de færreste af disse de små virksomheder, der står med akutte likviditetsproblemer.

Undersøgelsen afslører også, at det særligt er de helt små virksomheder med 0-10 medarbejdere, der har problemer med likviditeten. Her svarer således hele 60 pct. af virksomhederne, at de er bekymrede for virksomhedens likviditet.

PRESSEMEDDELELSE: Likviditet kan blive it-branchens største coronaproblem

”Mange start-ups og små innovative virksomheder bruger mange år på at udvikle deres produkter, inden der kommer en reel indtægt. Og de kan ikke vente på lange ansøgningsprocesser, udskudt moms til september eller tillade sig at have medarbejdere, der ikke arbejder. De har brug for hjælp her og nu, hvis de skal overleve,” siger Natasha Friis Saxberg, adm. direktør i IT-Branchen.

Derfor foreslår IT-Branchen og Dansk Erhverv at der etableres helt nye lånemuligheder, der lynhurtigt og på favorable vilkår kan hjælpe virksomhederne kortvarigt med cash burn.

Visionen for IT-Branchen

Vi arbejder for at skabe et stærkt og digitalt samfund, der udnytter teknologiens fulde potentiale til glæde for både økonomien og det enkelte menneske. Og vi vil sikre en konkurrencedygtig og professionel it-branche, der aktivt bidrager til vækst og udvikling i et digitalt Danmark.

Sådan gør vi det

  • Sætter den politiske agenda og påvirke lovgivningen, så det bliver enklere for vores medlemmer at drive forretning til glæde for fremtidens digitale samfund
  • Fremmer medlemmernes internationale konkurrenceevne og lønsomhed gennem kundevendte events, arrangementer og møder
  • Styrker medlemmernes forretning ved at tilbyde medlemsservices indenfor bl.a. juridisk rådgivning, presse og kontraktskrivning
  • Er den førende brancheforening i Danmark, der tilbyder et stærkt netværk, hvor man forstår, at ansvar forpligter, og hvor man mødes, deler erfaringer og finder nye forretningsmuligheder.
PRESSEMEDDELELSE: Likviditet kan blive it-branchens største coronaproblem

Kilde / Logo / Grafik / Foto: IT-Branchen

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen