Pi-bøgerne er skræddersyet til hjælpe børn med at sætte ord på den følelsesmæssige rutsjebanetur, de oplever, når de tager afsked med børnehaven og siger goddag til SFO og skole.

I denne tid tæller tusindvis af børnehavebørn ned. De tæller ned til hhv. 1. april eller 1. maj, hvor de starter i SFO. Nogle børn er fyldt med forventningsglæde til det nye, der venter dem. Andre går rundt med en knude i maven, fordi de ikke ved, hvad SFO er for noget. Der er store følelser på spil. Fra i dag kan de spejle deres følelser i tre nye hjertevarme billedbøger. Pi-bøgerne er skræddersyet til at hjælpe børn med at udtrykke deres følelser, når de går fra at være et børnehavebarn til at blive et SFO- og skolebarn. 

Pi-bøgerne handler om pigen Pi og hele den følelsesmæssige rutsjebanetur, som hun oplever, når hun siger farvel til børnehaven og goddag til SFO og skole. Der er en skælsættende tid for hende. Hun går fra at være et stort børnehavebarn i en tryg, lille verden til være den mindste i en stor, ny verden med nye voksne, nye regler og nye venner. Det er en stor forandring, der naturligvis sætter en masse tanker og følelser i gang hos hende. De tre bøger følger Pi fra den dag hun får beskeden om, at hun skal starte i SFO til afslutningen på børnehaveklassen.

PRESSEMEDDELELSE - Tre nye billedbøger skal hjælpe børn til en endnu bedre SFO- og skolestart

Bog 1: “Pi tager tilløb til SFO og skole”

Vi møder Pi i børnehaven, hvor hun får beskeden om, at hun snart skal starte i forårs SFO. Men Pi glæder sig ikke, for hun ved ikke, hvad SFO er for noget. Pi vil ikke i SFO. Men Pi elsker at lære nyt, og med hjælp fra de voksne, gode legekammerater samt Mor og Far bliver hun klar til at tage det store spring fra børnehave til SFO.

PRESSEMEDDELELSE - Tre nye billedbøger skal hjælpe børn til en endnu bedre SFO- og skolestart

Bog 2: “Pi tager et kvantespring”

I denne bog tager Pi springet fra at være børnehavebarn i børnehaven til at være forårsbarn i en SFO. Det er et kæmpe spring. Hun oplever mange nye ting på en gang: Hun får nye venner, møder nye voksne, mens hun lærer nye regler og omgivelser at kende. Pi elsker at lære nyt, men det kræver også meget energi. Rigtig meget energi.

PRESSEMEDDELELSE - Tre nye billedbøger skal hjælpe børn til en endnu bedre SFO- og skolestart

Bog 3: “Pi tager skolen på sig”

Skolen er ikke helt nem at finde ud af, synes Pi. I skolen har bogstaverne lyde, mens klokken både ringer ud og ind med den samme lyd. Der er heller ikke altid en voksen til at hjælpe i frikvarteret. Med hjælp fra gode venner, voksne, Mor og Far får Pi styr på, hvad det vil sige at være et skolebarn. Og inden længe har Pi både lært at læse og fundet sit helt eget heltemodsmantra.

PRESSEMEDDELELSE - Tre nye billedbøger skal hjælpe børn til en endnu bedre SFO- og skolestart

Pi-bøgerne er skabt af forfatter og illustrator Tanja Lykke, der i 2022 oplevede et unikt sammentræf. Hun blev ansat som leder på et projekt, der arbejder for at skabe sammenhængende overgange fra børnehave til SFO og skole i et skoledistrikt i Ishøj Kommune, samtidig med at hendes dreng stod overfor selv samme overgang. I denne dobbeltrolle fik hun viden om de børnetemaer, der er på spil i overgangen, mens hun var vidne til en dreng, der gennemlevede sit livs hidtil største forandring. På den baggrund fik hun idéen til Pi-bøgerne.

Om bøgerne siger Tanja Lykke: ”Jeg håber, at børnene kan genkende sig selv i alt det som Pi oplever, og at de får lyst til at sætte ord på det, de selv oplever – både det sjove, det dumme og alt det, der er anderledes. Sagt på en anden måde. Jeg har givet Pi en stemme, så andre børn kan stemme i.”

Tanja Lykke håber, at bøgerne vil bidrage til at gøre overgangen fra børnehave til SFO og skole til en lærerig forandring for alle børn og deres forældre.

I forbindende med udgivelsen vil Tanja meget gerne optræde i pressen for at sprede budskabet om Pi-bøgerne og vigtigheden af, at forældre hjælper deres barn til at sætte ord på den store forandring.

For mere information om bøgerne og Tanja Lykke samt anmodning om et anmeldereksemplar kontakt forlaget Malik på hej@forlagetmalik.dk, eller læs mere her: www.forlagetmalik.dk

Mere info om den nye skolestartsmodel med tidlig SFO kan læses her:

https://bupl.dk/pjece/kommunernes-brug-af-tidlig-sfo

Udgivelsesdato: 19.2.24

PRESSEMEDDELELSE - Tre nye billedbøger skal hjælpe børn til en endnu bedre SFO- og skolestart

Titler:

Pi tager tilløb til SFO og skole (Historien om Pi i storegruppen i børnehaven)

Pi tager et kvantespring (Historien om Pi i SFO)

Pi tager skolen på sig (Historien om Pi i børnehaveklassen)

3 højtlæsningsbøger á 52 sider

Vejledende udsalgspris per bog: 179 DKK

Yderligere information:

Forfatter og illustrator: Tanja Lykke

Forlag: Forlaget Malik

Kontaktinformationer:

E-mail: hej@forlagetmalik.dk

Mobil: 61287871

PRESSEMEDDELELSE - Tre nye billedbøger skal hjælpe børn til en endnu bedre SFO- og skolestart

KILDE / LOGO / FOTO / GRAFIK: Forlaget Malik

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen