Redningskoncernen har i dag indgået et teknologisamarbejde med den førende amerikanske droneleverandør Kitty Hawk, og målsætningen er klar: Partnerne vil etablere en fælles innovationsplatform, der skal udvikle rammerne for brugen af bemandede droner inden for beredskabsområdet. Med denne aftale rykker Falck et afgørende skridt tættere på at have bemandede droner som en del af brand- og ambulancetjenesten.

PRESSEMEDDELELSE – Falck indgår samarbejde med Silicon Valleys førende droneleverandør

Aftalen med teknologipartner Kitty Hawk fra Silicon Valley markerer en væsentlig milepæl for Falck’s udviklings- og innovationsinitiativer på droneområdet. Den prisvindende teknologivirksomhed Kitty Hawk har et af de stærkeste innovationsteams med årtiers ingeniørerfaring indenfor teknologi til luftfart, rumfart, bilindustrien og industrielt design.

”Aftalen med Kitty Hawk betyder, at vores satsning på at integrere bemandende droner i vores ambulancedrift går ind i en ny fase. Kitty Hawk kommer med teknologien, mens vi i Falck bidrager med vores ambulancetjeneste som konkret case. Den kombination giver os de bedste forudsætninger for at undersøge, hvordan vi i fællesskab udnytter potentialet i droneteknologien og udvikler de ambulancebårne sundhedsløsninger, der sætter standarden for ambulancetjenester om 5-10 år,” siger Jakob Riis, CEO i Falck.

Fokus for samarbejdet bliver at udvikle rammerne for, hvordan droneteknologien rent praktisk kan integreres i beredskabsområdet og dermed bidrage til, at Falck fortsat kan udvikle deres services inden for det præhospitale- og ambulanceområdet.

Falck forventer, at samarbejdet med Kitty Hawk kan sættes i gang med kunder fra både Danmark og USA.

Kitty Hawk: Falck er den rigtige drone samarbejdspartner for os

Hos Kitty Hawk ser man også frem til samarbejdet og fremhæver blandt andet, at Danmark er relativt langt fremme, når det handler om regulering på droneområdet og ser en styrke i, at Falck har en stærk international position inden for ambulancetjenester.

“Vi er meget begejstrede for at arbejdet tæt sammen med Falck om at kunne tilbyde vores Heaviside droner til ambulancetjenester, først i Danmark og på sigt også til andre lande,” siger Sebastian Thrun, medstifter og CEO i Kitty Hawk. ”Falck er innovativ og førende på dette område og vores samarbejdsaftale er det første og afgørende skridt på vej til at gøre bemandede droner tilgængelige for langt flere.”

Første etape i samarbejdet bliver at identificere de operationelle krav til en bemandet redningsdrone, der kan indgå i Falcks ambulancetjeneste. Næste etape er udviklingen af et pilotprogram for de bemandede droner med henblik på de første testflyvninger.

Falck og og droner

Falcks droneinitiativ, som kaldes Vertical, skal kortlægge, hvordan droneteknologi kan spille en rolle i fremtidens præhospitale- og ambulanceservices. Målet er at opnå erfaringer med, hvor og hvordan teknologien kan anvendes i fremtidens ambulanceberedskaber. Innovation er afgørende for at sikre mere sundhed for færre penge, og Falck er godt positioneret til at afprøve og vurdere nye teknologier i stor skala. Det kræver globale partnerskaber og implementering på tværs af de nationale markeder, og netop derfor er Falcks nye samarbejde med Kitty Hawk en afgørende milepæl på vejen mod bemandede droner som en naturlig del af beredskabet.

Læs mere på falck.com/news/drone/

Om Falck

Vi er optagede af menneskers velvære og udmærker os ved at redde og forbedre livet for folk i nød. Dette har gjort Falck internationalt førende inden for ambulancetjenester og healthcare.
Gennem mere end 100 år har Falck samarbejdet med kommunale og nationale myndigheder med henblik på at forebygge ulykker, sygdom og nødsituationer, at redde og hjælpe forulykkede og nødstedte hurtigt og kompetent samt at rehabilitere syge og tilskadekomne.
Falck har aktiviteter i 30 lande og har mere end 27.000 medarbejdere.

Om Kitty Hawk

Kitty Hawk blev grundlagt i 2010 med det overordnede formål frigøre mennesker for tæt trafik. Virksomheden ligger I Palo Alto, Californien, og udvikler og producerer de banebrydende elektriske Vertical Take off and landing (eVTOL) drone.

For yderligere information, kontakt venligst:

Falck Presse

7022 0307

comms@falck.com

Pressemeddelelse - Falck - Logo

Kilde / Logo / Foto: Falck

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen