Med forliget om udligningsordningen får Guldborgsund Kommune nu mulighed for at levere en velfærd til borgerne, der er på niveau med andre steder i landet, siger borgmester John Brædder.

PRESSEMEDDELELSE: Guldborgsund, forliget viser tydeligt situationens alvor

Forliget om udligningsordningen er faldet på plads med et bredt politisk flertal bag. Det er vigtigt for at få skabt ro om ordningen og de vilkår, som kommunerne har at arbejde ud fra. For der er behov for, at kommunerne nu kan fokusere på den vigtige opgave, det er at skabe ordentlig velfærd for borgerne – uanset hvilket postnummer man har.

Det påpeger borgmester John Brædder fra Guldborgsund Kommune, der er en af de kommuner, der står til at modtage højest tilskud med den nye udligningsordning.

”I mine øjne er dagens bedste nyhed, at vi nu er en række kommuner, der får chancen for at give vores borgere en service på niveau med andre kommuner. Det er netop udligningsordningens formål at sikre et nogenlunde ens serviceniveau uanset hvor i landet, man bor. Det får vi med dette forlig, og derfor er vi naturligvis godt tilfredse med den aftale, som et bredt flertal står bag. Det viser meget tydeligt, at forligspartierne har kunnet se, at vi som kommune har haft svære vilkår for at tilbyde den samme service som andre kommuner. Forliget viser meget tydeligt situationens alvor ude i mange kommuner, ikke mindst i Guldborgsund,” siger John Brædder.

Overordnet står Guldborgsund Kommune til at modtage 120,2 millioner kroner ekstra i udligning. Derudover bliver Guldborgsund Kommune bagudrettet kompenseret for fejlagtige opgørelser af udlændinges uddannelsesniveau, hvilket betyder yderligere 43 millioner kroner i 2021 og 2022. Desuden bliver finansieringstilskuddet, som for Guldborgsund Kommune udgør knapt 56 millioner kroner, gjort permanent, hvor det hidtil har været op til forhandlinger mellem den siddende regering og kommunerne.

”Jeg vil gerne kvittere for, at forligsparterne har lyttet til os og taget fat om at løse vores udfordringer. Tallene taler sit tydelige sprog. Det, vi står til at modtage fremadrettet, vidner jo om den opgave, som vi står med. Vi skal kunne tilbyde alle vores borgere en stærk indsats, så de får samme muligheder, som man har andre steder i landet for at leve et godt hverdagsliv. Den mulighed har vi ikke haft hidtil. Med forliget får vi nu mulighed for at tage hånd om vores store udfordringer og forhåbentlig løse dem uden, at det går ud over de øvrige velfærdsområder. Med denne aftale kan vi fastholde og måske endda udbygge den velfærd, vi gerne vil levere bedst muligt,” siger borgmester John Brædder og fortsætter:

”Vi skal nu for alvor have dykket ned i tallene for at vurdere, hvad det konkret vil komme til at betyde for vores borgere, og vi afventer naturligvis også de kommende økonomiforhandlinger her i coronatiden, hvor vi alle har haft store ekstraudgifter. Men jeg glæder mig i dag over det klare signal, der er sendt med aftalen; at velfærd skal man have på lige fod, uanset hvor i landet man bor. Guldborgsund Kommune er en stor kommune med store socioøkonomiske og demografiske udfordringer. Det bliver ikke bare løst med et snuptag, men jeg tror på, at vi nu får et langt bedre grundlag for at drive kommune,” fastslår John Brædder.

Han understreger, at Guldborgsund Kommune helst ville klare sig uden hjælp udefra, men at det ikke er muligt. Derfor er forliget en god nyhed for Guldborgsund Kommune.

”De store anlægsinvesteringer samt en mere retfærdig udligningsordning vil bidrage til, at vi i Guldborgsund på sigt i højere grad bliver i stand til at klare os selv. Forhåbentlig betyder det, at vi om nogle år ikke skal tigge om så store bidrag fra udligningen, fordi der bliver skabt velfærd til gavn for bosætning samt mere vækst og udvikling, som vil skabe flere arbejdspladser.”

Kontakter

John Brædder, Borgmester

25180390

Hanne Gaard Guldager, Kommunikationskonsulent

Tlf. 2518 0129

Mail: hgg@guldborgsund.dk

PRESSEMEDDELELSE: Støtte til ny hesteportal i Guldborgsund

Kilde / Logo / Foto: Guldborgsund Kommune

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen