Derved fraråder Udenrigsministeriet alle ikke-nødvendige rejser for hele verden til udgangen af måneden

I snart to måneder har Udenrigsministeriet frarådet alle ikke-nødvendige rejser til hele verden på grund af udbredelsen af Coronavirus/COVID-19.
I dag er det besluttet at forlænge rejsevejledningens aktuelle anbefalinger. Det betyder, at alle ikke-nødvendige rejser frarådes til og med den 31. maj. Det sker som led i regeringens samlede indsats for at håndtere COVID-19. Beslutningen er truffet ud fra en vurdering af COVID-19-pandemien, lokale rejserestriktioner, andre landes regler om karantæne og risikoen for aflyste flyafgange.

Udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler:
”Jeg ved, der er rigtigt mange danskere, som går og gruer for deres sommerferieplaner. Vi danskere vil rigtigt gerne ud og rejse, og jeg ser da også selv meget frem til, at tingene bliver mere normale. Der er vi desværre bare ikke endnu.”

”Når vi rejser på ferie, vil vi jo gerne være sikre på at kunne komme hjem igen sikkert, nemt og uden at blive smittet eller at smitte andre. Men verden er jo stadig i vid udstrækning lukket ned på grund af COVID-19. Grænser er lukket, flyafgange aflyst, lufthavne står tomme og mange steder er der restriktioner, der særligt kan ramme rejsende. Usikkerheden er simpelthen stadig for stor. Derfor fraråder vi stadig alle ikke-nødvendige rejser i hele verden.”

Det er endnu ikke muligt at sige, hvor længe situationen fortsætter. Derfor er det heller ikke muligt at forudsige, hvornår man igen kan rejse trygt og frit.

Udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler:
”Jeg vil understrege, at vi laver vores vejledninger med blik for danskernes sikkerhed og tryghed, når de skal ud i verden. Jeg vil gerne undgå at folk strander, bringer smitte videre eller tager den med hjem.”

Hvad indebærer ”ikke-nødvendige rejser”?
Udenrigsministeriet fraråder i øjeblikket alle ikke-nødvendige rejser. Rejsevejledningerne er vejledende, og der er ikke tale om, at Udenrigsministeriet giver tilladelser, dispensationer osv.

I sidste ende er det op til en selv og ens personlige ansvar, om man vil bestille en ferie til udlandet. Gør man det, anbefaler Udenrigsministeriet, at man planlægger fleksibelt og gør sig helt klart, hvad ens forsikring dækker, og hvordan man er sikret gennem sit rejseselskab.

Danske rejsende som fortsat befinder sig i udlandet og har brug for at komme tilbage til Danmark bør tilmelde sig Danskerlisten på Udenrigsministeriets app ”Rejseklar” eller via www.um.dk.

For yderligere presse:
Udenrigsministeriets pressevagt
Tlf.: +45 61 97 92 47
@: pressevagten@um.dk

Find information fra de danske myndigheder på www.coronasmitte.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00

http://um.dk/

PRESSEMEDDELELSE: Kronprinsparret besøger Polen den 25. november

Kilde / Logo: Udenrigsministeriet

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen