Coop Crowdfunding lancerer en ny webshop, hvor fødevarevirksomheder kan sælge direkte til forbrugerne uden om butikkerne. Webshoppen er næste skridt i crowdfunding-platformens mål om at sikre mere vækst blandt danske fødevareproducenter. De første 50 små producenter er klar

Coop Crowdfunding åbner en ny webshop, hvor alle mindre, danske fødevareproducenter kan sælge deres varer direkte til kunderne og altså uden om butikkerne. Interessen for at få varer i webshoppen har været stor, og mere end 100 virksomheder har deltaget i onboarding workshops.

Den store tilslutning bekræfter detailvirksomheden i ideen om at koble udbud og efterspørgslen tættere sammen i forretning. En ide der opstod i 2017, hvor Coop Crowdfunding blev etableret blandt andet for at inddrage forbrugerne i produktudvikling for at sikre en dedikeret efterspørgsel på de varer, der endte på butikshylderne.

Chef for Coop Crowdfunding Nicolai Jæpelt mener, at webshoppen er et vigtigt skridt for at hjælpe de mindre og mellemstore danske fødevareproducenter med at overleve den svære opstart – og særligt den store udfordring, som 2020 har budt på.

”På første uge har webshoppen allerede mere end 50 virksomheder i pipeline. Det fortæller os, at der er et stærkt voksende marked for produkter, der endnu er for små til at blive solgt gennem vores butikker. Nogen vil måske sige, at vi modarbejder os selv, men coronakrisen viste os, at der er en utrolig, stor velvilje for at købe ind hos producenterne,” siger Nicolai Jæpelt.

Webshop skal booste den danske fødevarebranche

Coop Crowdfunding forventer, at webshoppen på sigt kan blive en større spiller i takt med, at flere virksomheder kommer ombord.

“Med den opstartsinteresse og tilslutning, der har været, kan vi se fine muligheder for, at udbuddet af varer i webshoppen vil vokse støt. Vi har over 20.000 engagerede brugere på platformen, der er vant til at støtte virksomheders crowdfunding, og som er supermotiverede for at få muligheden for at handle i webshoppen,” siger Nicolai Jæpelt.

Fra midlertidig hjælp til permanent forretningsmulighed

Webshoppen kom til verden efter, at Coop Crowdfunding hjalp mere end 100 fødevarevirksomheder med at sælge varer under coronakrisen i foråret, hvor mange små producenter mistede stort set al deres omsætning. Som led i sin ”Genstart Danmark”-plan tilbød Coop de små kriseramte producenter at sælge varer direkte til forbrugerne via Coop Crowdfundings platform. I perioden fra april til 1. juli blev der oprettet 180 forskellige projekter på den nye corona-webshop. Mere end 4.000 kunder købte varer ind og gav dermed en hårdt tiltrængt håndsrækning til de pressede producenter.

Det har givet både Coop og mange små producenter blod på tanden. Derfor har Coop udviklet en helt ny webshop. Tilbuddet om en webshop med direkte salg til forbrugerne har vakt begejstring hos producenterne. Blandt andre den økologiske svineavler Maria Bojsen fra virksomheden Birthesminde. Hun havde stor succes med i foråret at sælge fra den midlertidige corona-webshop, hvor hun omsatte for 93.000 kroner:

”Det er en supergod mulighed for os for at blive ved at sælge direkte til forbrugeren. Det vil vi rigtig gerne, for vi når ud til mange flere gennem Coop Crowdfundings platform, end vi gør via vores egne kanaler. Jeg tror, mange små producenter har efterlyst noget som dette initiativ, hvor man kan sælge direkte til forbrugeren uden et for dyrt mellemled. Det er virkelig fedt”, siger Maria Bojsen.

Fakta

Coop Crowdfunding blev etableret i 2017 og har foreløbig sikret finansiering af mere end 400 projekter inden for den danske fødevare- og dagligvarebranche. I alt er der rejst 25 millioner kroner, som almindelige danskere har skudt i de udbudte projekter.

Køb ind på den nye webshop her: www.crowdfunding.coop.dk/search?shop

Yderligere information:

Chef for Coop Crowdfunding, Nicolai Jæpelt, 2913 7665

https://crowdfunding.coop.dk/

PRESSEMEDDELELSE: Dagli’Brugsen dropper tilbudsavisen

Kilde / Logo: Coop Danmark A/S

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen