Laboratoriechef Erik Andersen har gennem et kvart århundrede arbejdet med udvikling af lim, spartel og fugemasse hos Dana Lim.

Fredag d. 11. januar 2019 fejrede laboratoriechef Erik Andersen officielt sit 25 års jubilæum hos Dana Lim. Han har siden ansættelsen i 1994 været en vigtig del af udviklingen i både Dana Lim og branchen generelt.

Lige fra møbelproduktion til efterisolering af parcelhuse

– Der er sket enormt meget, og et emne som fx miljø, der altid har fyldt meget hos Dana Lim, er nu også blevet en vigtig del af dagsordenen i branchen generelt. Samtidig har den digitale udvikling betydet, at det i dag er langt nemmere at indhente den information, der er nødvendig for at kunne udvikle skræddersyede produkter, som matcher de behov, slutbrugerne har, siger han og fortsætter:

– Noget af det mest spændende ved at arbejde med lim, spartel og fugemasse er netop, at de løser nogle meget håndgribelige udfordringer i en lang række forskellige sammenhænge, lige fra møbelproduktion til efterisolering af parcelhuse. Samtidig har vi hos Dana Lim en kultur, hvor der er kort vej fra idé til færdigt produkt, så vi hurtigt kan hjælpe kunderne med at få løst de udfordringer, de står med, uanset om det er velkendte eller helt nye problemstillinger.      

Når det er hverdag at flytte grænserne for, hvad der er muligt

Erik Andersen er oprindeligt uddannet kemiingeniør fra Danmarks Tekniske Universitet i 1993. Han blev efter studiet ansat som R&D Engineer hos Dana Lim, som på daværende tidspunkt endnu var en mindre limproducent på det danske marked.

Efterfølgende blev Erik Andersen forfremmet til R&D Manager i 2004, inden han fire år senere blev ansat i sin nuværende stilling som laboratoriechef.

Han fortæller, at det især er muligheden for at flytte grænserne for, hvad der kan lade sig gøre, som gør det interessant at arbejde med løsninger til byggeriet og industrien. Dét og så de mange gode kolleger i Dana Lim.

– Vi er nærmest som en familie, hvor fokus hver dag ligger på at hjælpe kunderne til nemmere arbejdsdage ved at løse de udfordringer, som de står med. Vi kommer fremover til at fokusere mere på, hvordan vi kan bidrage til mere langtidsholdbare produkter, der samtidig er nemmere at anvende i nye produkter eller genbruge, som de er. Det er en problemstilling, hvor både vi som producent, vores kunder og resten af samfundet har en stor opgave at løfte, slutter han af.

Kilde: Dana Lim. Foto: Birch & Bøgeskov Erhvervsfoto

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen