Som hjemløs er det utroligt svært at få et hævekort. Det gør det meget vanskeligt at hæve og bruge kontanter, og konsekvenserne er uoverskuelige.

PRESSEMEDDELELSE – Hjemløse bliver glemt når kontanterne forsvinder

Hvis du er hjemløs og trænger til et bad, hvad gør du så? Tager i svømmehallen, selvfølgelig! Men det kan godt være svært – der er betalingen nemlig blevet kontantløs.

– Uden adresse kan du som hovedregel ikke få et hævekort. Og i Københavns Kommune tager de ikke længere imod kontanter i svømmehallerne, fortæller Hus Forbi-sælger Søren Otto til Hus Forbi.

Søren Otto oplever på egen krop, hvor svært det hvor svært det er at få adgang til og bruge sine egne penge. Og han er ikke den eneste hjemløse, der mærker konsekvenserne af et mere og mere kontantløst samfund. Derfor sætter Hus Forbi nu fokus på problemet i avisen og på Hus Forbis digitale platforme.

Hjemløse kan ikke hæve kontanter

Før har hjemløse kunnet hæve penge i banken med deres pas, men den mulighed har bankerne lukket ned for.
Derfor kan man kun hæve kontanter med netop hævekort i automaterne. Det er yderst vanskeligt at få et hævekortkort, når man ikke har nogen adresse, så konsekvensen er ofte at hjemløse må skaffe kontanter på anden vis.

– Det er en håbløs situation, vi stiller de svageste i. Tænk ikke at kunne få adgang til sine egne penge! Det er jo en central livsnerve, der kappes over. Nu er det hjemløse, det går ud over, men også ældre og andre samfundsgrupper kan blive ramt, siger Poul Struve Nielsen, redaktør på Hus Forbi.

I København må kommunens hjemløseenhed nu agere ’bank’ for de hjemløse på to gange hver måned i et afgrænset tidsrum på halvanden time, hvor den hjemløse kan komme og få nogle af deres indefrosne penge udbetalt. Bankerne skal dog stadig skal være mellemled, og sørge for at hjemløseenheden først får kontanterne, inden de kan udbetales.

– Det kan ikke være rigtigt, at hjemløse skal leve på andre vilkår end os andre. Vi har et ansvar for at hjælpe folk ud af hjemløshed, ikke at fastholde dem i det, siger Poul Struve.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til redaktør Poul Struve Nielsen, 5240 9079, eller digital leder Markus Eg, 5373 0490.

https://www.facebook.com/watch/?v=1172846763146600&t=1

PRESSEMEDDELELSE – Hjemløse bliver glemt når kontanterne forsvinder

Kilde / Logo / Foto / Video: Hus Forbi

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen