STRAYFIELD GALLERY & Kristian von Hornsleth præsenterer:

Heiko Zahlmann (D) & Florian Huber (D) Gold is (not) a colour 

12 Nov – 12 Dec 2020

PRESSEMEDDELELSE – Beton, kondomer, guld og champagne!

Heiko Zahlmann & Florian Huber
“More than Champagne”,
2020, Lacquer on steel, 44 x 35,5 x 16 cm.
Edition 1 of 10. Kr. 18.000

Det er med stolthed og glæde, at Strayfield Gallery og galleriets kurator Kristian von Hornsleth inviterer til fernisering med den prisvindende Hamburgske kunstner duo Heiko Zahlmann og Florian Huber.

”Hamburg har flest millionærer pr. indbygger i verden. Uligheden er enorm. Fast ejendom og spekulation i Hamburg har langt overgået guldpriserne og for længst glemt og fordrevet mennesket. Guld er en attitude. Et syn på livet. En længsel efter mere.” Heiko Zahlmann & Florian Huber, 2020 

Heiko Zahlmann har med succes tidligere udstillet i København, og denne gang får han følgeskab af en anden Hamborg-kunstner, Florian Huber. Til udstillingen medbringer de hver især en række nye værker, skulpturer og installationer, der er lavet specifikt til denne udstilling. Beton, kondomer og tæpper af champagnekapsler mm. 

Hubers værker er i udgangspunktet en syrlig kommentar til en kapitalistisk verden fyldt af luksus og dekadence. Hundreder af guld-farvede champagnekapsler lukket inde bag glas og ramme. Frosset fast i al evighed. 

Zahlmann kommer fra graffitiens verden. Hans minimalistiske værker er en stærk kontrast til Hubers flamboyante objekter. Den grå beton er hans primære arbejdsredskab. Beton, materiale, ejendomme, investeringer, luksus; en associationsrække, der ender i ”Beton Gold 20”, titlen på et hans hovedværker. Det helt centrale tema i udstillingen er, at kunstnerne vil vise, at fast ejendom og spekulation har langt overgået guldpriserne – og for længst glemt og fordrevet mennesket. 

Kristian von Hornsleth har kendt Huber og Zahlmann i mange år: ”Jeg har glædet mig vildt til at byde disse to herlige Hamborg-drenge velkommen i Strayfield Gallery. De er hårde, præcise, humoristiske og deres værker rusker op ideen om vores sygelige forbrugerkultur med vores tankeløse jagt på guld og grønne skove – om der er en dybere mening med det hele?”. 

KOM TIL FERNISERING 

Udstillingen “Gold is (not) a Colour”, af Heiko Zahlmann & Florian Huber åbner i Strayfield Gallery på Strandvejen 149, 2900 Hellerup torsdag den 12. november 2020 fra 17:00 -19:00. 

Fra kl. 18:00 kan gæsterne opleve kunstnerne i samtale med udstillingens kurator Kristian von Hornsleth. Grundet coronarestriktioner er tilmelding nødvendig. Gæsteliste og PDF katalog findes på www.strayfieldgallery.com 

STRAYFIELD GALLERY 

Grundlagt i 2018. Dedikeret til radikal og ekspressiv kunst fra internationale kunstnere drevet af stærke intellektuel nysgerrighed. Strayfield er ejet og drevet af Anders Munk Ebbesen og Jakob Evert med en mission om at fremvise og promovere øjenåbnende samtidskunst af høj værdi. Flere af galleriet udstillinger er kurateret af Kristian von Hornsleth, som er en af galleriets kunstnere.

STRAYFIELD GALLERY, Strandvejen 149, DK 2900 Hellerup

www.strayfieldgallery.com, info@strayfieldgallery.com

+45 26361409 / +45 29745750

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen