Den udligningsaftale, som i dag er præsenteret af et bredt, politisk flertal, glæder Aabenraa Kommunes borgmester, Thomas Andresen, der længe har arbejdet for at grænsependlernes skatteindtægter kommer grænsekommunerne til gode.

– Jeg er meget tilfreds med, at et bredt flertal i Folketinget har lyttet til Aabenraa Kommune i spørgsmålet om grænsependlerskatten, så den fremover havner i kommunekasserne hos grænsekommunerne. Det er nemlig her, udgifterne ligger. Det har vi arbejdet for i en årrække.

Sådan lyder det fra Aabenraa Kommunes borgmester, Thomas Andresen, der i dag med glæde har konstateret, at der i regeringens nye udligningsaftale indgår betaling til de kommuner, der har udgifterne i forbindelse med grænsependlere.

Det betyder, at Aabenraa Kommune fremover vil modtage 25 millioner kroner i kompensation for udgift til grænsependlere.

– Jeg er glad for, at det lange, seje træk har givet pote. Det har været en vigtig sag for os i Aabenraa Kommune, og det har været en sag, vi har haft en seriøs tilgang til. Og det er et stort plus for os, at permanentgørelsen af finansieringstilskuddet nu giver en forudsigelighed i vores budgetlægning, som vi ikke har haft før, siger Thomas Andresen og fortsætter:

– Vi har haft udgiften i en årrække til grænsependlere, som både vi og vores virksomheder i øvrigt værdsætter meget i vores dynamiske grænseregion. Vi er tilsvarende tilfredse med, at vi nu endelig får nogle af udgifterne dækket.

Den endelige udligningsaftale gavner Aabenraa Kommune

I begyndelsen af året udtrykte Aabenraa Kommune en undren over regeringens første udspil til ændringer i det kommunale udligningssystem. I det udspil stod Aabenraa Kommune samlet set til et fuldstændig uændret tilskud trods en række udfordringer. I den nye aftale får Aabenraa Kommune imidlertid også andel i tilskuddet til ø- og yderkommuner på 45,1 millioner kroner og får dermed en nettoforbedring på 66 millioner kroner i forhold til det oprindelige forslag fra regeringen.

Det kommer oven i kompensationen i forbindelse med udgifterne til grænsependlere i Aabenraa Kommune.

Aabenraa Kommunes stabs- og arbejdsmarkedsdirektør, Søren Lorenzen, glæder sig også over den aftale, der i dag er blevet præsenteret og den tryghed, det giver den fremtidige budgetplanlægning.

– Aftalen er et godt udgangspunkt for Aabenraa Kommunes politikere, når de skal lægge kommunens kommende budgetter. Men det er først, når vi ser tilskudsmeddelelsen før sommerferien, at vi konkret ved, hvordan den nye aftale kommer os til gode i det kommende budgetår, siger han.

Kontakter

Borgmester Aabenraa Kommune, Thomas Andresen, tlf.: 40 15 45 50; e-mail: tand@aabenraa.dk

Stabs- og Arbejdsmarkedsdirektør Aabenraa Kommune, Søren Lorenzen, tlf.: 23 72 03 11; e-mail: slor@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk

PRESSEMEDDELELSE: Aabenraa Kommune får fire millioner til tidlige familierettede indsatser

Kilde / Logo: Aabenraa Kommune

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen