Med en ambitiøs samarbejdsaftale om modulbyggeri i træ ønsker PensionDanmark og Scandi Byg at gå forrest ved at sætte nye standarder for bæredygtige boliger til danskerne.

PRESSEMEDDELELSE: PensionDanmark og Scandi Byg vil sætte nye standarder for fremtidens byggeri

PensionDanmark og Scandi Byg trodser coronakrisen og styrker fælles ambitioner om bæredygtigt kvalitetsbyggeri til gavn for både klima og beskæftigelse. Parterne har indgået en samarbejdsaftale omkring udbredelse af modulbyggeri i træ, der skal give flere boliger og studieboliger til den almindelige dansker med skelsættende krav til at reducere klimabelastning og til social bæredygtighed. Ved at gå fra konventionelt byggeri af studieboliger til at udvikle et program for modulbyggeri i træ har vi reduceret anskaffelsesprisen med 20 pct., så samarbejdet resulterer i effektiv udvikling af kvalitetsbyggerier, der både skal bæredygtighedscertificeres med DGNB og Svanemærket.

”Aftalen dokumenterer vores strategiske dedikation til bæredygtigt byggeri som en god investering for både klimaet og vores over 750.000 medlemmer. Mange af dem vil samtidig få glæde af, at vi som toneangivende ejendomsinvestor bidrager væsentligt til at fastholde beskæftigelsen inden for dansk byggeri. Vi ser store perspektiver i at udvide et godt og tillidsfuldt samarbejde med Scandi Byg,” siger direktør i PensionDanmark Ejendomme, Marius Møller.

Aftalen forpligter parterne til i fællesskab at skabe gode bæredygtige byggerier, der rækker ind i fremtiden og forsøger at sætte nye standarder for hvordan man bygger bæredygtigt til konkurrencedygtige priser. Det stiller skarpe krav om et samarbejde, som sikrer et effektivt forløb fra den helt tidlige idégenerering og projektering og frem til aflevering af de enkelte byggerier. Omfattende anvendelse af livscyklusanalyser af alt nybyggeri skal bidrage til at nedbringe udledningen af CO2 fra PensionDanmarks nybyggerier med 50 pct.

”I Scandi Byg har vi en vision om at sætte standarden for fremtidens byggeri gennem fokus på innovation og bæredygtighed, så vi er meget glade for at have fået en langsigtet samarbejdspartner i PensionDanmark, der deler vores ambitioner om at gå foran og tage ansvar i forhold til bæredygtigt byggeri,” siger direktør i Scandi Byg a/s Thomas Raunsbæk.

Scandi Byg og PensionDanmark samarbejder allerede om blandt andet udviklingen af 300 studieboliger i Ballerup, 478 studieboliger i Lyngby og et nyt familieboligprojekt i Lyngby. Her er det blevet tydeligt, hvordan parternes tillidsfulde relationer og fælles ambitioner om bæredygtige og billige boliger til den almindelige dansker giver grobund for et mere vidtrækkende samarbejde.

Fakta om samarbejdet om modulbyggeri

Scandi Byg er den ”modulbygger” i Danmark, der har længst og størst dokumenterbar erfaring inden for modulbyggeri. Produktionen af modulerne på fabrikken forgår sideløbende med, at der laves infrastruktur og fundamenter på byggepladsen. Derfor kan byggeriet opføres hurtigere end traditionelt byggeri til glæde for slutbruger samtidig med, at PensionDanmark hurtigere får afkast af investeringen.

Yderligere information

Kommunikations- og pressechef Ulrikke Ekelund, PensionDanmark, tlf.: 2019 9238

Adm. direktør Thomas Raunsbæk, Scandi Byg a/s, tlf.: 3023 7915

Om PensionDanmark

PensionDanmark A/S er en af landets største ejendomsinvestorer med særligt fokus på bæredygtigt byggeri. Administrerer overenskomst- og virksomhedsaftalte arbejdsmarkedspensioner, sundhedsordninger og uddannelsesfonde for 753.000 medlemmer beskæftiget i 23.000 private og offentlige virksomheder. PensionDanmark er et kundeejet selskab, hvor hele overskuddet går til medlemmerne. Præmieindtægterne udgjorde 14,8 mia. kr. i 2019. Balancen er 271 mia. kr.

Om Scandi Byg a/s

Scandi Byg er dansk markedsleder inden for industrielt fremstillet byggeri og specialist i udvikling, produktion og opførelse af modulbyggeri. Scandi Byg er absolut førende inden for bæredygtigt byggeri og har som en af Danmarks eneste byggerivirksomheder grundlicens til svanemærkede byggerier. Virksomheden opererer primært som totalentreprenør og er et datterselskab i en af Danmarks største entreprenørkoncerner, MT Højgaard Holding.

PRESSEMEDDELELSE: Arkitekter udpeget til 500 nye bæredygtige boliger med unik beliggenhed ud til Køge Kyst

Kilde / Logo / Foto: PensionDanmark

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen