Virksomheden TRIBOO Nordic har sat sig for at bekæmpe spild af råmaterialer og ressourcer. Her omdannes restaffald til både bordplader, køkkener, lamper og lydisoleringsmateriale af højeste kvalitet. Virksomheden, der har sine rødder i Holland, er nu klar til at indtage det skandinaviske marked, hvor efterspørgslen på grønnere løsninger er på sit højeste.  

PRESSEMEDDELELSE – Gamle CD covers forvandlet til designlamper: TRIBOO er klar til at udbrede bæredygtige produkter i hele Skandinavien

Jesper Melballe (tv. I billedet) og Thomas Nielsen fra nystartede TRIBOO Nordic vil skabe harmoni mellem mennesker og naturen med grønne kvalitetsløsninger.

Vi har kun det råmateriale, som eksisterer nu

TRIBOO Nordic gør op med den lineære forretningsmodel og brug og smid væk-tankegangen. Med et grønt DNA, som kernen i virksomheden, vil TRIBOO Nordic løse problemet med, at alt for mange ressourcer går til spilde, når de havner i et forbrændingsanlæg. TRIBOO Nordic skaber altså harmoni mellem mennesker og naturen. For den cirkulære omstilling er nemlig en nødvendighed ifølge Jesper Melballe, Adm. Direktør i TRIBOO Nordic: ”Det er et grundlæggende vilkår at genbruge, for der findes kun de ressourcer, vi har på jorden. Det stiller krav til, at vi skal genbruge så meget affaldsmateriale som overhovedet muligt.”

Bæredygtig produktion kræver skalérbare løsninger

Der findes unægtelig mange gode recycling initiativer indenfor møbeldesign. Men ifølge Jesper Melballe bliver mange af dem desværre til få unika produkter, som kun kan fremstilles i et mindre antal. Det er problematisk, hvis man vil sætte skub i den bæredygtige udvikling, vi alle går og venter på og som efterspørges mere – særligt af den yngre generation.

”Hvis vi for alvor vil gøre noget for vores miljø, så skal vi køre på den store klinge. Løsningerne skal kunne skaleres op, hvis det skal have den nødvendige forskel”.

»Vores produkter skal ikke ”bare” være grønne«

I TRIBOO Nordic er ambitionerne høje, og der stilles krav til, at produkterne både skal være et bedre og grønnere alternativ. Melballe udtaler: ”Vi skal ikke kun sælge vores møbler med begrundelsen, at de er »grønne«. Vores produkter – hvad end det er et møbel eller isoleringsmateriale – skal vælges, fordi det er den bedste løsning, og fordi kvaliteten er i orden”.

Hos TRIBOO Nordic oplever man blandt andet, at produkterne vælges til ikke udelukkende, fordi de er bæredygtige, men også fordi de har funktionelle fordele. TRIBOO Nordic, der primært løser opgaver for B2B-kunder, har et bredt produktkartotek, som også tæller løsninger indenfor lydisolering, som har vist sig at være i høj kurs. Det har ført til, at TRIBOO netop har fået til opgave at lydisolere Hollands største lufthavn med deres innovative løsning med materiale udelukkende skabt af genbrugsmaterialer.

CD covers og gamle køleskabe bliver til lamper og blomsterskjulere

Der findes nærmest ikke grænser for, hvad der kan genbruges, når TRIBOO Nordic indgår samarbejde med virksomheder om at indrette kontorer med bæredygtige møbler. En af opgaverne medførte blandt andet, at medarbejdernes hengemte CD covers blev udnyttet til at skabe 80 lamper til arbejdspladsen. Et andet eksempel er, at gamle køleskabe også kan få nyt liv og blive transformeret til blomsterskjulere. 

Kontakt:

TRIBOO blev grundlagt for 5 år siden i Holland af Marc van der Heijden og Martijn Vinke med det ambitiøse mål at omdanne værdiløst affald til værdifulde cirkulære kontormøbler. Vil du høre mere om virksomhedens ekspansion til det danske marked, kan du rette henvendelse til Triboo Nordic på tlf. 70246070 eller Jesper Melballe på jesper@triboo.dk eller Thomas Nielsen thomas@triboo.dk.

Find mere info på hjemmesiden: https://www.triboo.dk/.

PRESSEMEDDELELSE – Gamle CD covers forvandlet til designlamper: TRIBOO er klar til at udbrede bæredygtige produkter i hele Skandinavien

Kilde / Logo / Foto: Triboo Nordic ApS

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen