Mikroplastik vil indenfor en generation udgøre en global trussel mod vores miljø, medmindre vi handler nu og stopper spildet. Plastic Change og Rådet for Grøn Omstilling sætter fokus på problemet mikroplastik med kampagnen Mission: Mikroplastik, og inviterer borgere i Danmark med på fælles mission, hvor vi sammen kan sætte en stopper for spild af mikroplastik ved at stille krav og kræve handling fra politikerne og industri.
Der er fundet mikroplastik i krebsdyr, som lever på jordens dybeste sted i Marianergraven på 11 km dybde; der er fundet store mængder mikroplastik i sneen på Arktis og Svalbard; der er fundet mikroplastik højt oppe i Rocky Mountains; der er i mikroplastik i luften; og der er fundet mikroplastik i vores fødekæde, bl.a. i frugt og grøntsager, vand og salt; der er lavet flere studier, der indikerer at mikroplastik kan have effekt på menneskers sundhed.
Mikroplastik er overalt, og vi ved nok til at skulle være bekymrede og til at gøre noget ved det. Ledende forskere vurderer, at mikroplastik risikerer at udgøre en global miljøtrussel inden for en generation, hvis ikke der sættes ind overfor de mange kilder til mikroplastik nu, og derfor bør vi benytte os af forsigtighedsprincippet og kræve handling. Men mikroplastik er ikke bare dit eller mit ansvar. Det er i høj grad industriens ansvar at lave produkter uden mikroplastik og forhindre spild af mikroplastik.
Mission:Mikroplastik oplyser om de største kilder til mikroplastik, og kræver handling fra politikerne og industrien til at stoppe spildet. Tag med Plastic Change og Rådet for Grøn Omstilling på Mission:Mikroplastik, og lad os sammen sætte en stopper for spild af mikroplastik.
Kontakter
Anne Aittomaki, Strategisk Direktør
Kilde / Logo / Foto / Video: Plastic Change