Patientens.dk’s internationale netværk vil dele nyeste behandling til gavn for danske patienter. “Efter videnskabelig vurdering i vores lægenetværk af eksperter vil vi gerne dele, endnu knapt offentliggjorte kinesiske resultater, der har succes med at behandle covid19 med et velkendt malariamedikament. Det vil vi også anbefale herhjemme” siger læge Stig Ekkert.

“Det er ikke noget vi selv har opfundet, men vestlig medicin kombineret med solid moderne videnskab i Kina. Resultaterne på corona-patienter er så gode, at vi ikke behøver at vente længere…og så er medicin oven i købet billig, gammelkendt og ufarlig”, siger læge Stig Ekkert fra Patientens.dk og fortsætter: “Som læge har jeg kun en interesse; at hjælpe mine patienter absolut bedst muligt. Jeg er derfor klar til at udskrive klorokin til de patienter der har, eller får coronavirus i den kommende fremtid, for at de ikke skal udvikle svær eller dødelig sygdom.”

Professor i virologi ved Københavns Universitet Allan Randrup Thomsen er enig i, at der meget vel kan være videnskabeligt belæg for de positive kinesiske resultater. “Sammenhængen kunne være at klorokin kan hindre virus i at dele sig uhindret i cellerne og dermed bedre sygdom og overlevelse. Det hænger måske sammen med PH i endosomerne”, siger han.

Vi har også konfereret brugen af klorokin med ekspert Inger Marie Hansen Jensen overlæge emeritus, ph D, dr med. OUH) der uden tøven selv ville tage klorokin, da det er et gammelkendt og velprøvet medikament i over 70 år. Hun vil også anbefale det brug hos vore patienter.

Baggrunden for at gå ud med disse ny anbefalinger er patientens.dk lægeteams adgang til endnu ikke trykte – og heller ikke fuldt oversatte – kinesiske tests på en række hospitaler i det centrale Kina. Selvom vi ikke kender detaljeresultaterne endnu, så er resultaterne så gode at kineserne nu indfører dem som standard…og så skal der meget solid videnskab til. Vi må udvise respekt for kineserne som er lykkedes med at bremse Covid19 i det epicentrum for udbruddet der har kostet flest dødsfald og lagt gaderne øde.

Klorokin der bruges mod malaria, lupus og leddegigt mv. var i forvejen kendt i Kina for at hindre vækst af SARS virus i laboratorieforsøg….(SARS er også en anden type coronavirus) så det var oplagt at afprøve dette middel blandt de første. Nu er der gennemført så mange tests at de kommende officielle kinesiske retningslinjer vil blive ændret og anbefale 500 mg x 2 hydroxyklorokin til alle smittede…både de lette, de middelsvære og de svære. Om det også kan bruges forebyggende vides ikke.

Patientens.dk vil opfordre de danske myndigheder til være mere på forkant med behandling og forebyggelse til gavn for alle danskere så vi kan undgå den truende epidemi.

PRESSEMEDDELELSE: BREAKING NEWS – DANSK LÆGETEAM KLAR MED CORONA-MEDICIN TIL DANSKE SMITTEDE

Kilde / Logo: Patientens.dk

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen