Få en forrygende dag fredag den 8. marts kl. 10-15, på kvindernes internationale kampdag, i medsøstres selskab. Keramikværkstedet LerKalaset indbyder til en dag med fordybelse i jordens lækreste materiale, LER.

Der vil blive arbejdet i et kreativt og frit rum med plads til skaberkraft og positiv energi på at styrke feminine kvaliteter som: intuition, nysgerrighed, sanselighed og dedikation.

Dagen startes med en varm kop ceremoni-kakao, som siges at styrke fokus og åbne op for inspiration, imens Marie, ejer og grundlægger af LerKalaset, giver et oplæg og varmer op til dagens kreative arbejde. Marie. fortæller bl.a. om Kirsten Stendevads bog “Fremtiden er Feminin”. Med afsæt i bogens budskab om at styrke feminine kvaliteter i vores samfundsorden og eget liv stilles der skarpt på, hvordan man kan integrere og styrke disse kvaliteter i og gennem det kreative arbejde. I forlængelse heraf introduceres forskellige arbejdsstationer på værkstedet, som frit kan benyttes resten af dagen. 

Prøv fx kræfter med ‘Kurinuki’ – en japansk udskæringsteknik – og udskær små figurer, lysestager, vaser eller beholdere af en klump ler. Her arbejdes med overflader og mønstre, når der skæres, skrabes og udhules. Kurinuki er en meditativ og tilfredsstillende teknik, hvor du kan sætte tempoet ned. Eller hvad med at prøve ‘Figurmodellering’ – ud fra kvindeskulpturer i keramik kan du modellere dine egne figurer, som kan bo i dit hjem. Du modellerer i det bløde ler og formgiver med hænderne. En proces, som er både sanselig, beroligende og giver tid til fordybelse og nærvær.

Derudover kan man også prøve at lave ‘Brugsting med personlighed’, som kopper og skåle, og give det sit eget personlige præg. Her har du muligheden for at lave ting til din hverdag, som er forankret i den, du er. Værkstedet stiller sine redskaber og stempler til rådighed, så du kan lave, hvad du vil.

Sidst men ikke mindst har Marie på forhånd hånddrejet en mængde små vaser i stentøjsler, som kan håndmales med keramisk akvarelmaling. Lad dig inspirere af dagens tema, eller hvad der rører sig i naturen eller i dit liv lige nu, og lad det blomstre.

Ved dagens afslutning vælges glasurer til de enkelte ting. Her kan du vælge mellem LerKalasets 35 egne glasurer. Emnerne glaseres og brændes efterfølgende på værkstedet af Marie og kan afhentes efter ca. 3 uger.

‘Brænd ler – ikke ud; kvindernes internationale kampdag’ på LerKalaset skal tilmeldes på forhånd via LerKalasets hjemmeside.

Marie fortæller her om sine tanker i forbindelse med at tilbyde en kreativ fejring med leret som omdrejningspunkt af Kvindernes Internationale Kampdag:

“Når vi arbejder med ler, har vi muligheden for at tage fat i feminine kvaliteter og bringe dem i spil. Faktisk kan vi slet ikke undgå at berøre fx “sanselighed, nysgerrighed, dedikation, kreativitet, fleksibilitet, tålmodighed, opmærksomhed” og mange flere af de feminine kvaliteter, som Kirsten Stendevad trækker frem i sin bog “Fremtiden er Feminin”. Bogen peger bl.a. på meget store internationale undersøgelser, som understøtter behovet for at løfte disse. Leret er en levende medspiller og spejling af, hvilke kvaliteter vi er i kontakt med, og tilbyder dermed en unik åbning for at arbejde med dem og gøre dem håndgribelige og aktive i vores hverdagsliv. “

Maries afsæt og interesse for at styrke kvinder og feminine kvaliteter i vores samfund tager bl.a. afsæt i hendes erfaringer som selvstændig erhvervsdrivende.

“Som selvstændig erhvervsdrivende og kvindelig iværksætter oplever jeg den store tilfredsstillelse, det giver at kunne tilrettelægge sit arbejdsliv, så de feminine kvaliteter bringes i spil. Når vi begynder at fokusere på de kvaliteter som en positiv kraft og noget der kan løfte os, bliver både vi og vores liv mere helstøbte. I arbejdet med keramik oplever jeg det særligt afgørende, at vi koncentrerer os om at være intuitive, kreative, fantasifulde og originale”, fortæller Marie, som gennem de sidste tre år har drevet keramikværkstedet LerKalaset for både nybegyndere og øvede – med alt hvad dertil hører af værkstedsdrift, kurser, praktisk arbejde og PR. 

Værkstedets 38 medlemmer er da også pt alle kvinder, og Marie beskriver her, hvordan det er at bevæge sig i et rent kvindeunivers: “Altså, kvinder er generelt enormt dygtige til at samarbejde, fordi de ofte også er gode til at indleve sig i hinanden. De opfatter ofte intuitivt, hvad det bedste træk vil være på lang sigt, og hvordan vi løser både praktiske og sociale udfordringer. 

“Vi står et sted, hvor vi skal omstille os til en mere bæredygtig fremtid. Ikke bare for klodens vel, men også for vores eget. Her er feminine kvaliteter som fleksibilitet, social ansvarlighed og dedikation nøgler til at løse tidens mange udfordringer. Begge køn kan selvsagt være stærke på såvel feminine som maskuline kvaliteter. Det handler mere om vores værdiansættelse af disse kvaliteter. Efter at vores samfund i mange, mange år har prioriteret maskuline kvaliteter, er tiden inde til at stille skarpt på de feminine, så de får den plads og kraft, som de skal og må have. Så for mig handler Kvindernes internationale kampdag om at løfte feminine kvaliteter til fordel for alle. ”

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen