I dag åbner Arbejdstilsynet op for ansøgninger til en ny Arbejdsmiljøpulje, som skal forbedre det fysiske og psykiske arbejdsmiljø i små private virksomheder. ”Vi er utroligt glade for, at puljen nu er en realitet”, siger Morten Skov Christensen, næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation.

PRESSEMEDDELELSE – 315 millioner kroner skal forbedre danskernes arbejdsmiljø

Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) har i flere år skubbet på for tiltag til at løfte danskernes arbejdsmiljø.

Alt for mange danskere bliver hver dag udsat for arbejdsulykker, nedslidning og dårligt psykisk arbejdsmiljø, når de går på arbejde. Det skal en ny arbejdsmiljøpulje på 105 millioner kroner årligt frem mod 2023 nu være med til at rette op på. Puljen er målrettet små private virksomheder med op til 50 ansatte.

”Vi ved at små virksomheder, ofte mangler viden og værktøjer til at forbedre arbejdsmiljøet. Derfor er det også vigtigt at vores arbejdsmiljørepræsentanter har fået et nyt håndfast redskab, hvormed de kan gøre en enorm forskel for mange danskere i deres hverdag ”, Siger Morten Skov Christensen.

Pengene skal ud at arbejde

Sammen med medlemsorganisationerne går FH nu i gang med at få udbredt viden om den nye pulje, så pengene kan komme ud at virke, hvor der er brug for dem.

”Det er kolossalt vigtigt, at vi sammen med arbejdsgiverne får sendt puljen ud at arbejde til gavn for danskerne. Og helst på overarbejde. Vi vil i hvert fald gøre alt, hvad vi kan for at medvirke til at mindske arbejdsulykker, stress og nedslidning,” siger Morten Skov Christensen.

FH havde dog gerne set, at den nye Arbejdsmiljøpulje omfattede alle små virksomheder, herunder offentlige arbejdspladser. Men i første omgang drejer det sig nu om at øge kendskabet til puljen.

PRESSEMEDDELELSE: Tillid er godt, men løntjek er bedre

Kilde / Logo / Foto: FH – Fagbevægelsens Hovedorganisation

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen