Dyrenes Beskyttelse har fået overdraget 44 kaniner. En kanin døde i bilen på vej til internatet og flere af kaninerne var i så dårlig stand at de måtte aflives ved ankomsten. Opgaven med at passe kaninerne var steget ejer over hovedet, og Dyrenes Beskyttelse trådte derfor til for at hjælpe.

PRESSEMEDDELELSE: 44 kaniner overdraget til Dyrenes Beskyttelse – levede i en halv meter afføring

Dyrenes Beskyttelse har fået overdraget 44 kaniner. En kanin døde i bilen på vej til internatet og flere af kaninerne var i så dårlig stand at de måtte aflives ved ankomsten. Foto: Dyrenes Beskyttelse. Til fri afbenyttelse.

Det var et grimt syn, som mødte kredsformand Tina Andersen, da hun sammen med Internats medarbejder Susanne fra Roskilde Internat ankom til adressen hvor kaninerne opholdt sig.

”Da vi kom ud for at hente kaninerne, kunne vi godt se at der særligt var et par stykker, som så rigtig skidt ud. Vi skyndte os at sætte dem i transportbure og køre mod Roskilde Internat, men den kanin der var i værst stand, døde desværre undervejs”, fortæller Tina Andersen, som er frivillig kredsformand ved Dyrenes Beskyttelse.

Sagen med kaninerne begyndte i starten af februar, da ejeren skulle igennem et længere sygdomsforløb og derfor skulle indlægges. I første omgang blev kaninerne passet af en kvindelig bekendt, men derefter hjalp hun ejeren med at skrive overdragelse til Dyrenes Beskyttelse, da kaniner ikke havde det godt under de forhold de levede.

Levede i en halv meter afføring

De 44 kaniner levede tæt i små bokse, hvor der gennem længere tid ikke var muget ud og gjort rent. Derfor gik kaninerne rundt på omkring en halv meter tætstampet afføring. Desuden havde mange af kaninerne sår, bylder, lange kløer, rifter, sår ved næsen og alt for lange tænder. Kaninerne havde dog fået mad og vand og var derfor i god foderstand.

”Det er en utrolig trist sag, hvor antallet af dyr er steget ejeren fuldstændig over hovedet og resultatet er at ejeren ikke kan overskue at passe dem. Desværre ser vi det gang på gang, at to kaniner hurtigt bliver til rigtig mange kaniner, hvis de ikke bliver kastreret eller steriliseret”, fortæller Yvonne Johansen, Dyreværnschef ved Dyrenes Beskyttelse.

Ud af de i alt 44 kaniner, måtte 7 af kaninerne desværre aflives efter et dyrlægetjek. De resterende 37 er nu flyttet ind på Roskilde Internat, hvor alle medarbejderne har hjulpet til, for at få plads til de nye beboere.

Heldigvis fik Roskilde Internat hjælp af Falsters Internat, som overtog deres andre kaniner, så der kunne blive plads til de 37 nye. Medarbejderne og de frivillige måtte derudover i al hast bygge nye bure og løbegårde, så alle kaninerne kunne få de bedste vilkår fremover.

[Faktaboks] Hvordan kan du hjælpe?

Når kaninerne er behandlet og dyrelægetjekket, skal internatet i gang med at finde nye kærlige hjem til alle. Indtil da modtager Roskilde Internat gerne økonomisk hjælp ved at skrive SVIGT til 1277 og dermed støtte med 50 kr. Det er også muligt at komme forbi med friske krydderurter. Dog ikke purløg og wasabi, som kaniner ikke tåler.

PRESSEMEDDELELSE: 44 kaniner overdraget til Dyrenes Beskyttelse – levede i en halv meter afføring

Kilde / Logo / Foto: Dyrenes Beskyttelse

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen