I kølvandet på regeringens lancering af en model for ret til tidlig pension kommer Alliancen for en værdig tilbagetrækning med et istemmende opråb til alle Folketingets partier: Nu skal I vise, at I er jeres ansvar bevidst ved at indføre en tilbagetrækningsordning for dem med et langt og fysisk hårdt arbejdsliv.

PRESSEMEDDELELSE: Alliance i opråb til Christiansborg – nu skal I vise, at I er jeres ansvar bevidst

Hele sommeren har den nystiftede alliance råbt politikerne op af deres havestole med budskabet om, at lønmodtagere, som starter tidligt på arbejdsmarkedet og har en arbejdsdag præget af hårdt fysisk arbejde, skal have ret til en værdig afsked med arbejdsmarkedet.

De fire forbund bag ’Alliancen for en værdig tilbagetrækning’ – Fødevareforbundet NNF, Blik- og Rørarbejderforbundet, Malerforbundet og Dansk El-Forbund repræsenterer tilsammen cirka 65.000 medlemmer, hvoraf mange hver dag mærker sliddet på kroppen fra hårdt fysisk arbejde.

Ole Wehlast, forbundsformand i Fødevareforbundet NNF, udtaler:

– Vi glæder os over, at regeringen har lyttet til Alliancen for en værdig tilbagetrækning. De medlemmer, vi repræsenterer, er begyndt tidligt på arbejdsmarkedet. De har valgt at arbejde frem for at tage dyre uddannelser. De har bidraget til vores samfund og beder egentlig bare om en værdig pensionstilværelse som alle andre, hvor de er fysisk i stand til at løfte og lege med deres børnebørn. Regeringen har lyttet, og det håber jeg, at Folketingets øvrige partier også gør.

Rettigheds- og anciennitetsbaseret

Henrik W. Petersen, forbundsformand for Blik- og Rørarbejderforbundet, er også tilfreds med hovedelementerne i regeringens udspil. Han glæder sig over, at et af de bærende elementer i udspillet er, at ordningen skal være rettighedsbaseret, og at det ikke vil kræve, at man vurderes af en læge:

– Vi har helt fra starten slået på, at der skal indføres en ordning, som er både rettigheds- og anciennitetsbaseret. Det er to af de centrale elementer i det udspil, regeringen har præsenteret i dag, og det er vi selvfølgelig rigtig glade for. Det er et godt skridt på vejen hen mod at sikre, at de lønmodtagere, som er bekymrede for, om de kan holde helt til pensionsalderen, får trygheden i at vide, at de kan trække sig tilbage, før kroppen siger helt fra.

Også Jørgen Juul Rasmussen, forbundsformand for Dansk El-Forbund, er tilfreds med, at udspillet tager udgangspunkt i anciennitet:

– Det er positivt, at regeringen har valgt, at kriteriet handler om, hvor mange år man har været på arbejdsmarkedet. Vi har nogle, som har knoklet på de store byggepladser og nogle, som mere går og finpudser og justerer. Derfor kan jeg godt lide princippet om, at det afhænger af, hvor mange år du har været på arbejdsmarkedet. Så skal vi ikke ud i en diskussion om, hvilket arbejde der er mest nedslidende.

Ser frem til forhandlinger

Senere på ugen indledes de politiske forhandlinger, som medlemmerne af Alliancen ser frem til at følge. Forbundsformand for Malerforbundet, Martin B. Hansen, udtaler:

– Nu har regeringen præsenteret et fint udspil, som er inden for skiven, og som vil kunne gavne en stor del af de medlemmer, vi repræsenterer i Alliancen. Nu må de kommende politiske forhandlinger vise, om det kan lykkes at ramme plet. Vi har store forventninger til alle Folketingets partier, og vi vil i Alliancen blive ved med minde dem om, hvem det hele handler om – nemlig de lønmodtagere, som har arbejdet hårdt og længe for Danmark.

Medlemmer fra Alliancen for en værdig tilbagetrækning vil være til stede foran Beskæftigelsesministeriet, når de politiske forhandlinger indledes.

Kontakter

For spørgsmål og kommentarer, kontakt:

Maria Van Gilse, kommunikationschef i Fødevareforbundet NNF, emg@nnf.dk 40296145
Peter Koch Palshøj, kommunikationschef i Dansk El-Forbund pep@def.dk 61 15 02 10
Kiki J. Nielsen, politisk konsulent i Blik- og Rørarbejderforbundet, kjn@blikroer.dk, 51561703
Maria Sejersten Jeppesen, journalist i Malerforbundet msj@maler.dk 51627600

PRESSEMEDDELELSE: Alliance i opråb til Christiansborg – nu skal I vise, at I er jeres ansvar bevidst
PRESSEMEDDELELSE: Alliance i opråb til Christiansborg – nu skal I vise, at I er jeres ansvar bevidst

Kilde / Logo / Foto: Dansk El-Forbund

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen