Takket være en donation på 4,4 millioner kroner af Den A.P. Møllerske Støttefond vil 40.000 børn og unge på Nordens største spejderlejr hver dag kunne deltage i sjove og udviklende aktiviteter. Fokus er på aktiviteter, som styrker fællesskabet på lejren såvel som i de tre værtskommuner: Høje-Taastrup, Greve og Roskilde kommune.

PRESSEMEDDELELSE Milliondonation til faellesskabende aktiviteter paa Spejdernes Lejr 2022

Når Spejdernes Lejr den 23. til 31. juli 2022 byder velkommen til 40.000 deltagere og 60.000 besøgende i Hedeland Naturpark er ambitionen, at alle skal have en sjov og lærerig fælleskabsoplevelse, uanset om man er spejder eller ej. Med en donation på 4,4 millioner kroner fra Den A.P. Møllerske Støttefond kan Spejdernes Lejr skabe en aktivitetspakke, som kan rumme og invitere alle slags børn og unge ind i Danmarks stærkeste fællesskab, åbne op for nye relationer og forståelser for hinanden – og skabe lysten til at gå fælles ud i fremtiden.

”Vi er glade for, at Den A.P. Møllerske Støttefond støtter så massivt op om spejdernes arbejde med at styrke børn og unges adgang til rummelige fællesskaber gennem en uforglemmelig oplevelse på Nordens største spejderlejr”, siger Morten Lykkeberg, én af to frivillige lejrchefer for Spejdernes Lejr 2022.

En bred vifte af fællesskabende aktiviteter

Temaet for Spejdernes Lejr er ”Fælles om fremtiden”, og det har derfor været naturligt at udvikle en række aktiviteter og events med fokus på at styrke et inkluderende fællesskab. Deltagerne på Spejdernes Lejr skal – uanset alder – have sjove og lærerige oplevelser, som giver dem mod på livet. Hver dag vil byde på nye aktiviteter på lejren for såvel deltagere som besøgende, og en del af aktiviteterne vil også finde sted i værtskommunerne. Helt konkret vil donationen gå til at udvikle fire aktivitetsområder:

Søspejd i Greve Marina

På Spejdernes Lejr skal børn og unge have muligheden for at prøve nye ting. Én af disse aktiviteter er at snuse til sejlerlivet og få en sejltur i en af de 35 meginjoller, som kommer til at være ved Greve Marina. Spejdernes Lejr forventer, at knap 2.000 børn og unge vil deltage i søspejderaktiviteter under lejren.

Aktivitetscenter i Roskilde

I samarbejde med blandt andet Vikingeskibsmuseet vil vi igennem kulturelle og historiske aktiviteter give børn og unge muligheden for at opleve historiens vingesus i Roskilde. Vi forventer, at knap 5.000 deltagere dagligt vil besøge centret

Sjove og fællesskabende events

I samarbejde med lokale foreninger vil vi lave morgenfester, hvor man kan få pulsen op ved at dyrke yoga, Taekwondo eller deltage i eksotiske konkurrencer og verdensrekordforsøg. Der vil desuden være mulighed for at få pulsen lidt ned igen gennem fælles filmfremvisninger.

Refleksions- og åndelighedsområde

Spejdernes Lejr vil skabe et pusterum på lejren, hvor der er plads til dialog, brobygning og rum til at møde nye mennesker. Aktiviteten byder på både fordybelse og refleksion, hvor deltagerne kan blive klogere på forskellige religioner, samt indslag som mindfulness baseret på stressreduktion. Ambitionen er at give de unge den rette, trygge ramme til at komme ind i et nyt socialt fællesskab.

PRESSEMEDDELELSE Milliondonation til faellesskabende aktiviteter paa Spejdernes Lejr 2022 2

Hvem organiserer Spejdernes Lejr?

Bag Spejdernes Lejr står et unikt tværkorpsligt samarbejde gennem Foreningen Spejderne og dens fem medlemskorps: Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne i Danmark, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig, som repræsenterer over 70.000 spejdere i Danmark.

Spejdernes Lejr 2022 bliver afholdt i Hedeland Naturpark i tæt samarbejde med tre værtskommuner Høje-Taastrup, Greve og Roskilde kommune. Du kan finde et kort over lejren her: https://spejderneslejr.dk/kort

Har du spørgsmål?

Kontakt presseansvarlig for Spejdernes Lejr 2022, Bue Bejer Heckmann, på bue.heckmann@spejderne.dk eller 8188 4791

Fakta om Spejdernes Lejr

Det er tredje gang, Spejdernes Lejr bliver afholdt. I 2012 var det i Holstebro, i 2017 i Sønderborg, i 2022 bliver lejren afholdt i Hedeland Naturpark fra den 23. til 31. juli. Lejrens tema er i 2022 ”Fælles om fremtiden”.

40.000 spejdere fra hele landet forventes at deltage på lejren og cirka 60.000 gæster forventes at besøge lejren, hvilket gør Spejdernes Lejr til Nordens største spejderlejr.

Lejren bliver primært organiseret af frivillige spejdere og et lille sekretariat. Pt. er der over 600 lejrfrivillige, som er i gang med at planlægge alt fra infrastruktur, mad, aktiviteter og meget andet. Planlægningen har allerede været i gang i flere år og lige nu er over 200 forskellige aktiviteter på tegnebrættet. Cirka 4-5000 frivillige forventes at være engageret i løbet af lejren.

Det koster 2.250 kroner at deltage på hele lejren. Som gæst er det gratis at besøge lejren. Der vil være udvalgte aktiviteter, som gæster kan deltage gratis.

Læs mere om Spejdernes Lejr på www.spejderneslejr.dk.

PRESSEMEDDELELSE – Milliondonation til fællesskabende aktiviteter på Spejdernes Lejr 2022

Kilde / Logo / Foto: Foreningen Spejderne

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen