Med udvidelsen af genåbningens fase 2 glæder erhvervsskolerne sig til at kunne se alle 1. og 2. g’erne igen og til at byde de voksne kursister velkommen tilbage på arbejdsmarkedsuddannelserne.

Det var med stor glæde, at erhvervsskolerne onsdag aften modtog nyheden om, at 1. og 2. g’erne på handelsgymnasier, tekniske gymnasier og almene gymnasier og på 1. hf kan vende tilbage til skolerne fra 27. maj.

”Det er vigtigt med hver eneste elev, vi fysisk får tilbage på skolerne. Vi ser frem til at kunne snakke med dem om deres erfaringer. Hvad er gået godt med fjernundervisning og hvor har der været udfordringer, der skal følges op på. Vores undervisere har gjort et fantastisk stykke arbejde digitalt i nedlukningsperioden. Alle er dog enige i, at det fysiske møde kan noget andet end det virtuelle. Det er rigtig positivt, at vi nu får mulighed for at se vores unge gymnasieelever i øjnene inden sommerferie, så der ikke går fem måneder uden fysisk kontakt,” siger formand Ole Heinager, Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier – Lederne.

Med udvidelsen bliver der også lukket op for voksenuddannelser for ledige heriblandt arbejdsmarkedsuddannelserne (AMU). Dette har Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier kæmpet meget for.

”Tidens store omstillinger kalder i den grad på, at danskerne får nye kompetencer. Derfor er det glædeligt at åbningen af AMU blev fremrykket, så vi efter 10 uger nu igen kan tilbyde vores voksne kursister opkvalificering, så de kan komme styrket tilbage på arbejdsmarkedet. Vi står overfor en sundhedskrise, en økonomisk krise og en klimakrise og alle tre kalder på, at vi har en arbejdsstyrke, der er så godt klædt på til opgaven som muligt. Det kan AMU bidrage med”, udtaler formand Lars Goldschmidt, Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier – Bestyrelserne.

Kontakter

Sebastian Carstensen, Politisk konsulent

28720268

sca@deg.dk

Pressemeddelelse - Danske Erhvervsskoler og Gymnasier - Logo

Kilde / Logo: Danske Erhvervsskoler og Gymnasier

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen