I 2019 fandt Dyrenes Beskyttelse 918 katte efterladt i kasser, tasker eller bure. Det svarer til en stigning på 9 procent sammenlignet med året før. Skal udviklingen vendes, er det afgørende, at kattene får en lov, mener Dyrenes Beskyttelses familiedyrschef.

PRESSEMEDDELELSE: Trist udvikling – katte dumpes i stor stil

Der er stor forskel på, hvor i landet kattene bliver dumpet. I 2019 var det i sær i Region Syddanmark, at Dyrenes Beskyttelse fandt de efterladte katte. Grafik: Dyrenes Beskyttelse

918. Så mange katte fandt Dyrenes Beskyttelse efterladt i papkasser og transportkasser i løbet af 2019. De svigtede katte tegnede sig derfor for hele 91 procent af det samlede antal dumpede dyr, som dyrevelfærdsorganisationen registrerede i det forgangne år. Og det er en trist udvikling.

– Alt for mange katte bliver helt bevidst efterladt i papkasser og transportkasser, hvor de overlades til deres egne, usikre skæbner. I 2019 har vi sågar set flere eksempler på killinger, der er blevet kastet ud af kørende biler. Det er en fuldstændig uacceptabel handling og et brud på dyreværnsloven, siger Jens Jokumsen, der er familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse.

PRESSEMEDDELELSE: Trist udvikling – katte dumpes i stor stil

I 2019 fandt Dyrenes Beskyttelse 918 katte efterladt i kasser, tasker eller bure. Foto: Dyrenes Beskyttelse

En kattelov vil afhjælpe problemet

Hvorfor der netop i 2019 har været et uhørt stort antal nødstedte katte og killinger, har familiedyrschefen ingen entydig forklaring på. Men udviklingen viser, at der generelt fødes for mange killinger, som ingen ejere ønsker at tage sig af.

– Vi kan se, at der kommer alt for mange uønskede killinger til verden, som ingen ejere vil tage sig af. Derfor mener vi, at en lovpligtig mærkning og registrering af ejerkatte er nødvendig, ligesom flere skal huske at få kastreret og neutraliseret deres kat. Det vil gøre en markant forskel for dyrevelfærden for Danmarks katte, siger Jens Jokumsen.  

I december 2019 startede Dyrenes Beskyttelse en underskriftindsamling for at give danskerne mulighed for at vise deres opbakning til en kattelov. Indtil videre har mere end 36.000 privatpersoner og 200 virksomheder skrevet under på siden www.kattelovnu.dk for at vise deres støtte til forslaget.

PRESSEMEDDELELSE: Trist udvikling – katte dumpes i stor stil

Kilde / Logo / Grafik: Dyrenes Beskyttelse

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen