Region Syddanmark har fortsat flere fraflyttere end de har tilflyttere. Det viser nye tal for 2019 fra Danmarks Statistik. Særligt unge i tyverne vælger at flytte til andre regioner.

PRESSEMEDDELELSE: Folk flygter fortsat fra Region Syddanmark

Lejeloven.dk har kigget på fra- og tilflytninger mellem regioner, og kommer her med tips til, hvad du skal være ekstra opmærksom på ved din fraflytning for at undgå juridiske faldgruber, som kan koste dyrt. 

Region Syddanmark er sammen med Region Hovedstaden de eneste regioner som i 2019 havde flere fraflyttere end tilflyttere, og tendensen er ikke ny. Det positive er dog, at forskellen mellem antallet af til- og fraflytninger er blevet halveret siden 2015. I 2015 var der i Region Syddanmark 2.104 flere fraflytninger end tilflytninger. I 2019 var forskellen næsten halveret til 1.066 fraflytninger. Antallet af fraflytninger har været nogenlunde konstant gennem årene, så den primære årsag til dette fald, skyldes en stigning i antallet af tilflyttere.

Region Fraflytninger Tilflytninger Netto
Hovedstaden 33.623 32.163 1.460
Midtjylland 24.192 25.165 -973
Sjælland 22.202 23.645 -1.443
Syddanmark 21.976 20.910 1.066
Nordjylland 11.609 11.719 -110

Kilde: Danmarks Statistik

Særligt de unge flytter væk

Trods de mange gode uddannelsesmuligheder som kan findes i Region Syddanmark, er det primært unge i tyverne som flytter derfra. Faktisk er det kun Region Midtjylland, som har flere fraflyttende unge i tyverne end Region Syddanmark har.

Er det din tur til at flytte i 2020? – Tips ved fraflytning af lejebolig

Når man fraflytter et lejemål går det ofte stærkt, fordi man er optaget af at komme godt på plads i sit nye hjem. Det kan dog være en god ide at lægge lidt flere kræfter i sin fraflytning, hvis man gerne vil sikre sig at få mest muligt tilbage af sit depositum. 

Lejeloven.dk giver dig her 3 råd til, hvordan du kan komme allerbedst igennem din flytning: 

  • Kig på din lejekontrakt: Er din lejekontrakt indgået før eller efter den 1. juli 2015? Dette fortæller noget om, hvor stor en istandsættelse udlejer kan kræve af lejemålet. Hvis din lejekontrakt er indgået før den 1. juli 2015, kan din udlejer nemlig kræve, at du afleverer lejemålet helt nyistandsat, såfremt lejemålet var nyistandsat, da du overtog det. Det betyder, at udlejer kan kræve, at alt fra gulv til køkken og bad, skal fremstå som nyt igen, når du flytter. Er din lejekontrakt derimod indgået efter den 1. juli 2015, kan din udlejer kun kræve det der kaldes en normalistandsættelse. En normalistandsættelse indebærer oftest blot en ny omgang maling eller frisk tapetsering.
  • Forbered dig på indflytningssynet: Når du holder fraflytningssyn med din udlejer, vil I som regel gennemgå den samme liste af punkter, som I gennemgik ved indflytningssynet. Det kan derfor være en god ide, at kigge listen igennem inden fraflytningssynet. Så har du nemlig mulighed for at udbedre punkterne inden, og på den måde komme din udlejer i forkøbet.
  • Giv kun din underskrift hvis du er enig: Når du gennemgår lejemålet med din udlejer, vil din udlejer notere eventuelle ting som skal udbedres. Her er det meget vigtigt, at du er opmærksom, og ikke skriver under på fraflytningsrapporten, hvis ikke du er enig med din udlejer. Når du først har skrevet under, er der nemlig ikke noget at gøre, og du hæfter for de udbedringer som er noteret på fraflytningsrapporten. 
PRESSEMEDDELELSE: Folk flygter fortsat fra Region Syddanmark

Kilde / Logo / Foto: Lejeloven.dk

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen