Mere tid derhjemme betyder også en stigning i hygge og positiv atmosfære i indretningen. Hvilken bedre måde at skabe hyggelige rum end med planter? Planter er blevet en ægte passion for flere – og hvis du føler, at du har fået et tættere forhold til dine planter det seneste år, så er du ikke alene.

Faktisk er det en verdensomspændende trend, hvor mere tid hjemme har givet en opblomstring af planter som hyggeprojekt og hobby.

Siden 1970’erne har det været en populær teori, at særlige vibrationer af lyd kan stimulere planters vækst. Dette virker til at være en teori, som planteelskere stadig benytter sig af. I en undersøgelse fra Spotify svarer hele 6% af de adspurgte danskere, at de taler til deres planter. Måske giver de rette vibrationer flottere planter? I hvert fald har Spotify nu gjort det nemt for de planteelskende brugere at skabe det helt rette miljø til deres planter med playlisten Music for Plants.

Passion for planteplaylister

Selvom det for nogle kan virke en smule over-entusiastisk at spille musik for sine planter, ser Spotify faktisk en stigning af streams af playlisten “Music for Plants” de seneste 12 måneder. Danskerne har lyttet rigtig meget til playlisten, faktisk har den haft en stigning i streams på over på over svimlende 17000% de seneste 12 måneder.

Dataen viser også, at morgenen er det mest populære tidspunkt at give sine planter et skud af gode vibrationer. Ideen om en særlig playliste er ikke grebet ud af den blå luft. 2% af de adspurgte danskere svarer nemlig, at de allerede bruger musik og podcasts til at passe på deres planter. Faktisk findes der over 27.000 danske brugergenerede playlister med plantetemaer.

Planter er altså ikke bare noget, der pynter derhjemme, men noget at gå op i og være stolt af. Faktisk svarede hele 13% af de adspurgte, at planter er med til at give folk endnu et formål med livet.  

Guide til grønne fingre

Selvom flere har fundet en passion i det grønne – og måske et større formål med dagligdagen – så er der stadig flere, der er en smule i tvivl om, hvad man konkret skal gøre, for at passe på sine planter. 11% af de adspurgte danskere ved ikke, hvad de skal gøre for at få deres planter til at gro.

Måske skal de lytte til de 2%, der allerede gør brug af gode vibrationer og afprøve Spotifys Music for Plants playliste. Musikken og lydene på playlisten er håndplukkede til at skabe det helt rigtige miljø til grønne blade, grønne fingre og grønne ører, der opmuntrer planterne til vækst.

Her er de tre mest populære kategorier om planter fra Spotify brugere:

  1. Have/havearbejde
  2. Tulipan
  3. Jasmin

Top 3 musikgenrer til planter i Danmark: 

  1. Fourth world
  2. Art pop
  3. Ambient

Spotifys Music for Plants playliste er klar til at blive streamet nu:

* Spotify arbejdede sammen med YouGov for at udspørge 853 danskere fra 18 år i hele Danmark fra 29. april – 12. maj 2021.

PRESSEMEDDELELSE: Spotify afslører hvilke kvinder vi lytter til

Kilde / Logo / Grafik: Spotify

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen