På fire år er den samlede eksportomsætning for virksomheder i Horsens Kommune steget hele 45 procent. Det viser en ny rapport fra Erhvervshus Midtjylland.

PRESSEMEDDELELSE: Eksportomsætningen er næsten fordoblet i Horsens Kommune

Der ligger rigtig gode vækstmuligheder i eksport. Det har mange lokale virksomheder allerede fundet ud af ifølge Erhvervshus Midtjyllands nye rapport; ”Erhvervsudvikling i Horsens – strategi, styrker og statistik”. I rapporten fremgår det blandt andet, at virksomheder i Horsens Kommune omsatte for 9,2 milliarder kroner i 2017 i form af eksport til udlandet. Det er en stigning på 45,2 procent i forhold til 2013.

Eksporten har altså stigende betydning for kommunens samlede vækst, og der er stadig et stort potentiale i at tænke endnu mere i eksport – både for de virksomheder, der slet ikke har eksport i dag, og for dem, der allerede er i gang.

Lys og lyd til hele verden

En af de lokale Horsens-virksomheder, der bevæger sig på internationale eksportmarkeder, er Neets A/S, der udvikler produkter, der gør det nemt at betjene AV-udstyr blandt andet i klasselokaler og mødelokaler. Neets eksporterer hele 75 procent af deres produkter til mere end 50 lande og har senest lanceret et nyt produkt, som gør det muligt at opgradere skærme i mødelokaler til at kunne afholde video-møder uanset, om man bruger Teams, Zoom eller lignende. Eksportsuccesen er resultatet af flere års målrettet arbejde:

Vi lavede tidligt en strategi om at komme ud i verden med vores produkter for at udnytte vores potentiale fuldt ud og have flere ben at stå på. Derfor satte vi et hold af mennesker med stor eksporterfaring. På den måde har vi haft lettere ved at finde frem til de rette distributører og samarbejdspartnere i udlandet og bygge vores brand op sammen med dem”, forklarer Michael Jarl Christensen, der er CEO i Neets.

Ifølge Michael Jarl Christensen er vejen til eksportsucces, at man først og fremmest har nogle egnede produkter, og at man tør kaste sig ud i noget nyt og anderledes. Og så skal man i høj grad være bevidst om, at der er forskel på at sælge varer lokalt i Danmark og så at få hul igennem til udlandet. Her er det en rigtig god idé at hente nye kompetencer og viden ind til virksomheden. Enten i form af nye medarbejdere med eksporterfaring eller ved at søge hjælp og vejledning.

Har din virksomhed brug for sparring til et eksporteventyr?

Der findes mange forskellige ordninger og tilbud, hvis din virksomhed drømmer om at tage hul på eksporten. Du er altid velkommen til at tage fat i Business Horsens eller Erhvervshus Midtjylland, hvis du er klar til at tage det første skridt ud i et eksporteventyr.

Læs mere om din virksomheds muligheder for at få hjælp til eksport her

Fakta

I Erhvervshus Midtjyllands nye rapport; ”Erhvervsudvikling i Horsens – strategi, styrker og statistik” kan man bl.a. også læse følgende:

• Høj befolkningsvækst indenfor næsten alle aldersgrupper

• Høj og stabil årlig jobvækst i den private sektor

• Erhvervsmæssig specialisering indenfor byggeri, fødevarer og transport

• Høj vækst i beskæftigede med videregående uddannelse

• Høj etableringsrate og god overlevelsesevne blandt kommunens iværksættere

Læs mere i Erhvervshus Midtjylland rapport her

PRESSEMEDDELELSE: Omfattende og faktabaseret temperaturmåling fremlægger det midtjyske erhvervslivs styrker og svagheder såvel som muligheder og udfordringer

Kilde / Logo / Foto: Erhvervshus Midtjylland

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen