Arbejdstilsynet gennemfører i uge 45 en særlig indsats med tilsyn af rulletrapper og elevatorer for at kontrollere, at de sikkerhedsmæssige forhold er i orden.

PRESSEMEDDELELSE: Arbejdstilsynet tjekker rulletrapper og elevatorer i hele landet

Arbejdstilsynets særlige indsats med tilsyn af rulletrapper i foråret 2019 viste, at der var flere ejere af rulletrapper, som ikke havde styr på sikkerheden. Der var flere steder, hvor rulletrapperne havde fejl og mangler, som udgjorde en sikkerhedsrisiko. Derfor gennemfører Arbejdstilsynet i uge 45 en opfølgning på tilsynsindsatsen – denne gang med fokus på både elevatorer og rulletrapper.

”Arbejdstilsynets særlige tilsynsindsats i foråret viste, at flere ejere ikke lever op til ansvaret om, at deres rulletrappe er i sikkerhedsmæssig forsvarlig stand, samt at den løbende vedligeholdes og godkendes hvert tredje år. Derfor gentager vi forårets tilsyn med rulletrapper som denne gang også kommer til at omfatte elevatorer” siger tilsynschef i Arbejdstilsynet, Morten Vestergaard.

Han forklarer, at det særligt halter med vedligeholdelsen. Ejeren af en rulletrappe skal sikre, at den løbende vedligeholdes, og at den godkendes af en certificeret sagkyndig hvert tredje år. Det samme gælder for elevatorer, som der også vil blive set på denne gang.

Du kan læse mere her om, hvilke sikkerhedskrav en elevator og en rulletrappe skal opfylde:

https://amid.dk/regler/bekendtgoerelser/anvendelse-elevatorer-rulletrapper-maskiner-461/

PRESSEMEDDELELSE: Arbejdstilsynet tjekker rulletrapper og elevatorer i hele landet

Kilde / Logo / Foto: Arbejdstilsynet

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen