Regeringen har i dag fremlagt en plan for sommerens rejsevejledninger.

I denne plan ændrer Udenrigsministeriet fra den 15. juni vejledningerne for rejser til Tyskland, Island og Norge, så danskere så småt kan begynde at rejse ud. Rejsevejledningen ændres nemlig fra orange til gul for de lande. Det betyder, at man kan rejse ind, men at man fortsat skal være opmærksom på sin sikkerhed og holde sig opdateret om situationen. For resten af Europa og verden frarådes fortsat alle ikke-nødvendige rejser frem til den 31. august.

”Jeg er glad for, at vi forsigtigt kan begynde at åbne for rejser ud af Danmark til en lille gruppe af vores nabolande, hvor smitten med COVID-19 vurderes at være bedst under kontrol. Danskerne er et rejselystent folk, der vil ud og opleve. Men pandemien er bestemt ikke ovre rundt om i verden og der er lang vej endnu til at verden for alvor åbner. Vi har derfor lagt vores plan ud fra et forsigtighedsprincip, fordi vi så vidt muligt vil undgå at danske rejsende kan bringe smitten med tilbage til Danmark, eller strander i udlandet på grund af lokale restriktioner. Danskernes tryghed og sikkerhed er en hovedprioritet,” siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

Udenrigsministeriet opfordrer samtidig til, at man kun rejser til områder, som ikke er tætbefolkede. Det vil sige, at man bør undgå byområder med 750.000 indbyggere eller derover. Her bør man f.eks. ikke booke hotel, men man kan dog godt rejse gennem i transit.

Regeringen er i dialog med Sverige og Finland, og der kan på den baggrund eventuelt blive foretaget yderligere lempelser i rejsevejledningerne inden den 31. august. For Sverige kan det fx være regionalt med særligt fokus på Øresundsregionen.

Hvis udviklingen i smittetrykket begynder at gå den forkerte vej, er Udenrigsministeriet dog også klar til at stramme rejsevejledningerne igen.

”Genåbningen er en svær øvelse, som vi ikke ønsker at tage nogen chancer med. Derfor starter vi med en lille åbning til vores nabolande, men ellers fraråder vi fortsat alle ikke-nødvendige rejser til resten af verden ind til den 31. august,” siger udenrigsminister Jeppe Kofod.”

Udenrigsministeriet baserer genåbningen af rejsevejledningen på tre kriterier:

  1. Et forsigtighedsprincip, så vi kan forebygge, at danske rejsende tager smitte med tilbage til Danmark
  2. Smitterisiko for danske rejsende
  3. Lokale rejserestriktioner i udlandet, som f.eks. indrejseforbud og karantæneregler

Kontakter

For yderligere presse:
Udenrigsministeriets pressevagt
@: pressevagten@um.dk

PRESSEMEDDELELSE: Kronprinsparret besøger Polen den 25. november

Kilde / Logo: Udenrigsministeriet

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen