Hele landet er ramt af stigende ledighed som følge af corona-udbruddet de seneste uger.

Den første opdeling af ledighedstallene på regionalt niveau viser samtidig, at andelen af nye ledige er størst i Vestjylland, hvor der er 27,4 procent flere i perioden fra 8. – 26. marts end normalt, svarende til 1.614 nye ledige. Dernæst kommer Nordjylland og hovedstadsområdet med en stigning på henholdsvis 25,3 og 25,1 procent, mens region Østjylland er det område, hvor andelen er lavest med 21,9 procent.

Samlet set har tilvæksten i hele landet været på 31.763 ledige i perioden.

Fra fredag offentliggør Beskæftigelsesministeriet alle hverdage kl. 12 de daglige ledighedstal fordelt på regionalt niveau med udgangspunkt i de regionale arbejdsmarkedsråd. Tallene offentliggøres på jobindsats.dk.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

  • Det er desværre klart, at krisen nu rammer bredt over hele landet. Selvom andelen er lidt større i nogle regioner end andre, så er de alle ramt. Derfor er jeg også glad for, at virksomhederne nu kan søge om lønkompensation, så de undgår at opsige medarbejdere, men kan sende dem hjem med løn, og det kan vi heldigvis se, at tusindvis har søgt om bare i løbet af det første døgn.
  • De meget store hjælpepakker, vi har lavet, er med til at holde hånden under økonomien i denne meget svære tid, så vi redder så mange arbejdspladser som muligt. Jeg vil igen opfordre til, at man bruger de muligheder for kompensation for blandt andet lønudgifter og andre faste indtægter, som vi nu stiller til rådighed, så lønmodtagerne har et arbejde at vende tilbage til, når krisen er slut.
  • Vi tager selvfølgelig fortsat situationen meget alvorligt og afviser ikke, at vi vil komme mere flere tiltag. For vi står fortsat i en ekstraordinær situation.

Find de regionale ledighedstal på jobindsats.dk

PRESSEMEDDELELSE:  		   Hele landet ramt af stigende ledighed

Kilde / Logo: Beskæftigelsesministeriet

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen