Folkefesten Aabenraa Genforeningsdag vil blive afviklet 12. juni 2021, mens det allerede nu er muligt at gå på opdagelse i den nyligt indviede Genforeningsparks indretning og historie.

PRESSEMEDDELELSE: Ny dato for Aabenraa Kommunes folkefest for Genforeningen i 2021

Den nye Genforeningspark i Aabenraa. Foto: Aabenraa Kommune

Efter Aabenraa Kommune aflyste sin folkefest til markering af 100-året for genforeningen umiddelbart efter forbuddet mod større forsamlinger, så er kommunen nu klar med en ny dato for folkefesten Aabenraa Genforeningsdag, som er fastlagt til 12. juni 2021. Detailprogrammet for folkefesten vil blive offentliggjort i 2021 og vil lægge sig tæt op ad det oprindelige program med foredrag, madboder, koncerter og børneaktiviteter.

– Selvom det var på en trist baggrund, at vi måtte aflyse folkefesten 30. maj i år, så glæder jeg mig over, at det er lykkedes os at flytte så mange af genforeningsarrangementerne fra 2020 til 2021. Jeg vil glæde mig til at markere 101-året for Genforeningen på festlig manér sammen med kommunens borgere 12. juni 2021, siger borgmester Thomas Andresen og tilføjer, at det næppe heller er gået den fodboldinteresseredes næse forbi, at Danmark spiller mod Finland i Parken samme dag:

– Vi vil bestræbe os på, at programmet for festen matcher det oprindelige program for Aabenraa Genforeningsdag med de ændringer, der uundgåeligt må komme, deriblandt fodboldkampen. For kampen vil på dagen kunne følges fra en storskærm med andre fodboldfans i et festligt lag, når de to fester smelter sammen, lyder det fra borgmesteren.

Eventkoordinator for Genforeningen 2020 i Aabenraa, Asger Freud-Blomquist, giver i den forbindelse udtryk for, at man vil se nærmere på de aktiviteter, der er i samme tidsrum som Danmarks kamp klokken 18.

– Vi vil tage hensyn til de arrangementer, som måtte blive afviklet i forbindelse med kampen, og vi er i dialog med blandt andre Sport Event Syd om en afviklingsform, der tilgodeser både de borgere, der ønsker at markere Genforeningen 2020, og de, som ønsker at bakke op om fodboldlandsholdet, siger eventkoordinatoren.

Turister og borgere inviteres til at benytte den nyligt indviede Genforeningspark ved Folkehjem, hvor man fra fredag 10. juli 2020 kan blive klogere på parkens indretning og historie. Aabenraa Kommune opstiller et oversigtsskilt ved parkens nordlige indgang, hvor en oversigt guider besøgende igennem parkens mange detaljer.

Samtidigt lanceres en hjemmeside, hvor interesserede borgere kan lytte til ti podcastberetninger om sønderjyder, der var til stede under H.P. Hanssens tale 17. november 1920, eller få en videorundvisning i parken. Interesserede kan i 2020 tilmelde sig åbne rundvisninger 15. og 22. juli og igen 12. august. Frem til 1. oktober 2020 er der mulighed for at booke gratis rundvisninger i parken ved at kontakte eventkoordinator for Genforeningen 2020, Asger Freud-Blomquist.

Adgang til de ti podcasts og tilmelding til de åbne rundvisninger sker via aabenraa.dk/genforeningen2020.

PRESSEMEDDELELSE: Aabenraa Kommune får fire millioner til tidlige familierettede indsatser

Kilde / Logo / Foto: Aabenraa Kommune

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen