På baggrund af Statsministeriets udmelding om Corona-situationen lukker Odense Biblioteker og Borgerservice for brugerne foreløbigt frem til 29. marts 2020. Derfor er det besluttet at skrue op for udlånet af e-bøger og film, så det er muligt at låne 10 bøger og 10 film samtidigt mod tidligere 2.

Coronavirussen betyder, at odenseanerne vil opleve store begrænsninger i fritids- og kulturaktiviteter – foreløbigt i 14 dage. Således lukker Odense Biblioteker og Borgerservice også for besøgende som led i myndighedernes bestræbelser på at begrænse smitten.

Derfor har Odense Bibliotekerne og By- og Kulturforvaltningen torsdag d. 12. marts taget beslutning om at åbne op for ekstra adgang til bibliotekers brede udvalg af e-bøger, lydbøger, film og magasiner, så odenseanerne på nuværende tidspunkt kan låne 10 bøger på en måned, plus et stort antal titler ubegrænset.

  • Vi står i en ekstraordinær situation, og derfor er jeg glad for, at vi kan åbne for udlånet af e-bøger, så hverken børn eller voksne behøver løbe tør for læsestof i de kommende uger. I en tid, hvor vi må holde os mere hjemme, er bøgerne stadig en adgang til oplevelser, eventyr, viden og historien. E-bøgerne giver mulighed for højtoplæsning og fordybelse, så alle må endelig låne alt, hvad de vil, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Chef for Biblioteker og Borgerservice, Kent Skov Andersen udtaler:

  • Der er ikke tvivl om, at vi glæder os til, at dørene igen bliver åbnet. Biblioteket er også et mødested for studiegrupper, foredrag og meget andet. Mens vi venter, betyder det elektroniske udlån, at borgerne fortsat kan benytte deres bibliotek online, og det håber jeg, at de vil gøre. Der er adgang til både e-bøger, lydbøger, tidsskrifter og film. Vi sikrer desuden, at studerende fortsat har adgang til betydelige mængder faglitteratur, så de ikke bliver ramt alt for hårdt af lukningen.

Sådan virker det

Alle borgerne i Odense Kommune oprettet som brugere v. Odense Bibliotekerne har adgang til at låne 10 e-bøger, lydbøger, film og magasiner, samt en masse ebogs- og netlydbogstitler ubegrænset via hjemmesiden odensebib.dk

Hele udvalget kan ses på odensebib.dk/net, hvor det er muligt at læse mere om de enkelte e-ressourcer og adgangen til disse. E-ressourcer med hjemmeadgang kan benyttes i forskelligt omfang i perioden, imens ressourcer som kræver adgang fysisk fra bibliotekerne må vente med at blive brugt, til bibliotekerne igen slår dørene op.

Borgere bosat i Odense Kommune som ikke allerede har et biblioteks-login, har mulighed for at oprette sig hjemmefra med NemID via Odense Bibliotekernes hjemmeside, odensebib.dk.

Løbende opdateringer

Generelt opfordrer Odense Biblioteker og Borgerservice alle brugere og borgere til at holde jævnligt øje med bibliotekets hjemmeside, odensebib.dk, i forhold til biblioteksrelaterede nyheder og på odense.dk/borgerservice for opdateringer fra Borgerservice og Odense Kommune.

Kontaktinformation

Jane Jegind, by- og kulturrådmand, tlf.: 20 91 10 31

Kent Skov Andersen, chef for Biblioteker og Borgerservice, tlf.: 20 12 44 00

PRESSEMEDDELELSE: Odense Bibliotekerne åbner op for e-hylderne

Kilde / Logo: Odense Kommune

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen