De bedste sandhedsvidner er dem, der har prøvet det på egen krop. Derfor er det også en række ordblinde unge, der 4. februar står i forreste linje ved infoaftenen i Odense om støtte til ordblinde i ungdomsuddannelserne. Og deres budskab er klart: Tag imod den hjælp, du tilbydes på din ungdomsuddannelse, så kommer du godt igennem. 

PRESSEMEDDELELSE: Ordblinde elever hjælper andre videre i ungdomsuddannelse

De ordblinde unge er i dag godt i gang med at tage en uddannelse på en af Odenses ungdomsuddannelse – nu skal de hjælpe andre ordblinde fra Odenses folkeskoler i 8. til 10. klasser samme vej.

Det er samtlige ungdomsuddannelser i Odense, der sammen med Odense Kommune står bag temaaftenen, der informerer om de muligheder for ekstra studiestøtte og it-hjælpemidler, der er til ordblinde.

  • Ordblindhed er ikke en hindring for, at unge kan forfølge deres drømmeuddannelse. Jeg ønsker en by, hvor man hjælper hinanden. Derfor glædes jeg også over den del af infomødet, hvor unge ordblinde står frem og hjælper andre unge videre mod en ungdomsuddannelse ved at fortælle om, hvordan det kan lade sig gøre, siger Susanne Crawley Larsen, der er børn- og ungerådmand i Odense.

Når man starter på en ungdomsuddannelse, så er der masser af muligheder for støtte til at komme igennem uddannelsen på lige fod med de andre elever, der tager samme uddannelse. Og der er hjælp at hente på alle ungdomsuddannelser i Odense. Som alle andre unge, så skal man som ordblind derfor forfølge sit ønske om ungdomsuddannelse.

  • Det var ikke rart at finde ud af, at jeg var ordblind. Jeg takkede først nej tak til hjælp. Men efter snak med mine forældre, så tog jeg alligevel imod de værktøjer og den vejledning, jeg blev tilbudt på min uddannelse. Det endte med, at jeg fik troen på mig selv igen, jeg blev glad, og det har givet mig den udvikling, at jeg er blevet stærkere i mine fag, fortæller Tiffanie, der er elev på Tietgen Business.
  • Da jeg startede på HF, var jeg usikker men fandt hurtigt ud af, at lærerne havde styr på ordblindhed. Hjælpemidler og studiestøtte har hjulpet mig meget. Jeg har arbejdet med forskellige teknikker til bl.a. at blive bedre til engelsk. Og så har det sådan set bare kørt på skinner siden. Jeg kan – ligesom alle andre med den rigtige hjælp, siger Jacob, elev på HF og VUC Fyn.

På infoaftenen har elever og forældre mulighed for at tale med læsevejledere, uddannelsesvejledere og nuværende elever fra de forskellige ungdomsuddannelser.

Sidste år mødte omkring 120 unge og forældre op til den første udgave af temaaftenen. Deres tilbagemeldinger var så gode, at der var bred enighed om at gentage infoaftenen i år.

Fakta

  • Tid og sted: tirsdag d. 4. februar kl. 19-21 i salen på Phønix, Schacksgade 39, 5000 Odense C
  • Målgruppe: Elever i 8.-10. klasse i Odense Kommunes folkeskoler og deres forældre
  • Tilmelding med elevens navn, skole og antal deltagere: senest 28. januar til chlyh@odense.dk
  • Til temaaftenen har alle parter repræsentanter med, som kan svare på spørgsmål om den respektive uddannelse og de relevante støttemuligheder: FGU Fyn, HF og VUC Fyn, Kold College, Kold Tekniske Gymnasium, Odense STX og HF, Odense Tekniske Gymnasium, Social- og Sundhedsskolen Fyn, Syddansk Erhvervsskole, Tietgen Business, Tietgen Handelsgymnasium, UngOdense 10. klasse, Ungdommens Uddannelsesvejledning i Odense (UUO).
PRESSEMEDDELELSE: Ordblinde elever hjælper andre videre i ungdomsuddannelse

Kilde / Logo / Grafik: Odense Kommune

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen