Statsminister Mette Frederiksen har her til eftermiddag modtaget sit 3. vaccinestik mod covid-19 hos egen læge i Ballerup.

Det er sket, fordi sundhedsmyndighederne har fremrykket muligheden for 3. stik, så alle personer på 40 år og over nu kan få det 3. stik 4,5 måneder efter 2. stik.

Statsminister Mette Frederiksen udtaler:

”Omikron-varianten spreder sig lige nu hastigt i vores samfund. Det er dybt bekymrende. Derfor kan jeg ikke understrege nok, hvor vigtigt det er, at alle, der har muligheden, tager imod tilbuddet om en vaccine. Det er både vigtigt for dit eget helbred, men i ligeså høj grad vigtigt for at passe på dem, der er særligt udsatte for corona.

Meget tyder på, at det 3. stik giver en øget immunitet, som kan være med til at forebygge alvorlige sygdomsforløb. På den måde er det 3. stik helt afgørende for, at vi kan holde Danmark så åbent som muligt.”

Det er ikke nødvendigt at vente på en indkaldelse. Hvis du har mulighed for at få det 3. stik, vil du udover vacciner.dk kunne booke tid hos en række praktiserende læger. Fra og med tirsdag vil du også kunne få vaccinen på mange apoteker i Region Hovedstaden – og flere apoteker i hele landet forventes snart at komme med.

1,2 mio. danskere har nu modtaget deres 3. stik. Og det er målsætningen, at 650.000 skal kunne blive vaccineret i løbet af denne uge.

Se mere info på sst.dk.

For yderligere oplysninger: Statsministeriets pressetelefon +45 29 10 88 25.

PRESSEMEDDELELSE: Pressemøde i Statsministeriet om COVID-19

Kilde / Logo: Statsministeriet

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen