I efteråret 2019 er det 100 år siden, at Danmark og Polen gentoptog de diplomatiske forbindelser efter, at Polen i 1918 genopstod som selvstændig nation.

I den anledning besøger Kronprinsparret Warszawa den 25. november efter invitation fra den polske præsident Andrzej Duda.
Kronprinsparret vil på rejsen være ledsaget af klima-, energi- og forsyningsminister, Dan Jørgensen og sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke.

Kronprinsparrets program afspejler de mange facetter i det dansk-polske forhold de seneste 100 år. Præsident Duda og førstedame Agata Kornhauser-Duda byder kronprinsparret velkommen ved præsidentpaladset, hvor præsidentparret også er værter ved en frokost med deltagelse fra polsk og dansk erhvervsliv samt fra kulturens verden.
Kronprinsparret vil deltage i åbningen af en historikerkonference om det dansk-polske forhold i 100 år. De vil ligeledes besøge de polske væbnede styrkers veterancenter, hvor Kronprinsparret møder danske og polske veteraner.

Polen er i dag Danmarks 9. største eksportmarked, og der er stigende efterspørgsel efter danske løsninger på en række områder. Derfor deltager Kronprinsen sammen med den polske præsident i roundtable med danske og polske virksomheder om samarbejdet på energiområdet med særlig fokus på vedvarende energi.

På samme tid deltager Kronprinsessen i arrangementer, der sætter fokus på henholdsvis indsatsen mod diabetes og inklusion af personer med handicap.
Besøget afsluttes med en festlig koncert under ledelse af den dansk-polske musiker og harmonika-virtuos Czeslaw Mozil. 

For medier, der ønsker at deltage at deltage i besøget, kan man kontakte Public Diplomacy Officer, Urszula Eriksen (tlf: +48 601 420 809, mail: urseri@um.dk) på den danske ambassade i Warszawa. Detaljer om endeligt program offentliggøres senere.

PRESSEMEDDELELSE: Kronprinsparret besøger Polen den 25. november

Kilde / Logo: Udenrigsministeriet

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen