Udenrigsminister Jeppe Kofod besøger den 2. – 4. september 2020 Færøerne, hvor han bl.a. skal mødes med landsstyremand for udenrigsanliggender og kultur, Jenis av Rana.

”Vi har brug for en ny Arktisk Strategi og vi har brug for et styrket, mere tidssvarende og ligeværdigt samarbejde i rigsfællesskabet. Her er de færøske perspektiver og interesser meget vigtige. Derfor rejser jeg til Færøerne for at mødes med min gode kollega, landsstyremand Jenis av Rana, for at lytte, for at arbejde videre med de konkrete forslag på bordet og for at afdække nye muligheder for inddragelse og samarbejde i udenrigs- og sikkerhedspolitikken,” siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

Under sit besøg skal Udenrigsministeren også mødes med Lagtingets Udlandsudvalg, hvor han bl.a. vil drøfte den stigende geopolitiske interesse for Arktis og Nordatlanten. Udenrigsministeren understreger, at det er vigtigt for ham at høre, hvordan de færøske politikere ser på udviklingen og på udfordringerne både i Arktis og globalt.

Rigsfællesskabet og Arktis er en helt central politisk prioritet for Jeppe Kofod. Andet halvår af 2020 vil være præget af udformningen af Kongeriget Danmarks nye arktiske strategi 2021-2030, der forventes at blive lanceret i starten af næste år.

”Historien om Arktis’ fremtid er endnu ikke skrevet. Det bliver den dog i disse måneder og år – og der er mange penne om papiret. Vi ønsker en fremtid præget af lavspænding, forhandlede løsninger, bæredygtig økonomisk udvikling og styrket samarbejde. En fremtid, der sætter menneskerne, der bor og virker i Arktis, i centrum. En stærk fælles Arktisk Strategi er nøglen til at sikre det”, siger Jeppe Kofod

Rejsen til Færøerne er en af flere ministerrejser, der har haft Arktis øverst på dagsordenen. Udenrigsministeren er således nyligt hjemvendt fra et officielt arbejdsbesøg i Norge og et besøg i Grønland.

Turen bliver gennemført med stor opmærksomhed på den verdensomspændende COVID-19 sundhedskrise og med fuld iagttagelse af de færøske myndigheders regler og anbefalinger.

For yderligere kontakt: Pressechef Oliver Routhe Skov (30541227 / olisko@um.dk)

PRESSEMEDDELELSE: Kronprinsparret besøger Polen den 25. november

Kilde / Logo: Udenrigsministeriet

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen