Udenrigsminister Jeppe Kofod lancerede d. 25. maj 2020 en omfattende eksport- og investeringspakke for at genoprette dansk eksport i takt med, at verden åbner.

Ét af initiativerne betyder, at danske virksomheder kan modtage op til 75 procent i tilskud til erhvervsfremstød resten af året. Netop dette initiativ gælder nu, på pilotbasis, også for digitale tidsbegrænsede erhvervsfremstød. For at sikre danske virksomheder et forspring, lanceres en ekstraordinær ansøgningsrunde med frist den 25. juni.

”Genopretning af dansk eksport de kommende år er en af mine hovedprioriteter som udenrigsminister. COVID-19 har tvunget danske virksomheder til at udvise ekstrem omstillingsparathed. Virksomhedsejere, ansatte og kunder har skullet lære at omgås på nye måder og med en skærm i stedet for direkte kontakt. Fra Udenrigsministeriet følger vi trop for at skubbe til omstillingen og tænke i nye løsninger,” siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

25. maj blev der fra de danske myndigheder desuden lanceret nye retningslinjer, for at erhvervsdrivende på en sundhedsforsvarlig måde vil kunne gennemføre nødvendige erhvervsrejser. Det er dog fortsat usikkert, hvornår man igen kan rejse helt frit, og derfor bliver der fortsat tænkt i alternative løsninger for at danske virksomheder kan udnytte eksportpotentialet verden rundt.

”Med støtten til digitale erhvervsfremstød, håber jeg, at vi, i samarbejde med erhvervsorganisationer og virksomheder, kan vise de gode og ofte bæredygtige danske produkter og løsninger frem til potentielle udenlandske kunder og investorer. Det skal sætte skub i eksporten. Og så snart vi kan rejse igen, er vi også klar med støtte til at virksomhederne kommer afsted igen,” siger Jeppe Kofod.

Læs mere på www.eksporthjælp.nu.

For ydereligere presse, kontakt Udenrigsministeriets pressevagt: +45 61 97 92 47

Kontakter

Sissel Christine Søe, Presserådgiver

+45 5183 7414

sisbos@um.dk

PRESSEMEDDELELSE: Kronprinsparret besøger Polen den 25. november

Kilde / Logo: Udenrigsministeriet

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen