Udenrigsminister Jeppe Kofod mødes i dag med den russiske udenrigsminister Sergei Lavrov i Moskva. Udenrigsministrene skal bl.a. drøfte det bilaterale forhold samt sikkerhed i Østersøen og i Arktis.

Udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler:

”Vi har flere alvorlige sager, hvor danske interesser er på spil, og hvor det er vigtigt, at jeg tager dem op direkte med Lavrov. Det gælder især den uacceptable krænkelse af dansk luftrum ved Bornholm i august. En klar afspejling af, hvordan den øgede russiske militarisering i Østersøen og Arktis desværre er med til at skabe usikkerhed og uforudsigelighed. Det kræver et aktivt dansk diplomati og en klar dansk stemme.”

Udenrigsministrene vil også drøfte andre vigtige spørgsmål på den internationale dagsorden, herunder situationen i Hviderusland og det uacceptable angreb med kemisk nervegift på den russiske oppositionsleder Alexei Navalny.

”Geografisk er der kun Østersøen imellem Danmark og Rusland. Men politisk er der på mange emner fra både Ukraine, Syrien og international lov og ret, desværre rigtigt langt mellem os. Men Rusland og Danmark er naboer. Og naboer skal kunne tale sammen – også om de svære emner. Derfor ser jeg også meget frem til igen at mødes med Lavrov og drøfte det dansk-russiske forhold. Jeg har været i tæt dialog med mine kolleger i Paris, Berlin og Bruxelles forud for besøget og vil på mandag orientere EU-kollegerne om mine drøftelser med Lavrov,” siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

Under sit besøg i Moskva skal udenrigsministeren også mødes med repræsentanter fra det russiske civilsamfund for at tale om menneskerettighedssituationen i Rusland. Udenrigsministeren skal også mødes med den russiske medformand for det dansk-russiske regeringsråd for økonomisk samarbejde, den russiske transportminister Yevgeny Ditrikh.

For yderligere pressekontakt:

Udenrigsministeriets pressevagt, pressevagten@um.dk.

PRESSEMEDDELELSE: Kronprinsparret besøger Polen den 25. november

Kilde / Logo: Udenrigsministeriet

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen