Det danske VindØ-konsortium bestående af PFA, PensionDanmark og Andel har valgt at indlede samarbejde med Nykredit for at undersøge mulighederne for en samlet dansk finansieringsløsning til den kommende energiø i Nordsøen.

PRESSEMEDDELELSE – PFA, PensionDanmark og Andel indleder samarbejde med Nykredit om finansieringsløsning til energiø i Nordsøen

Visualisering: VindØ

Konsortiet bag energiøen VindØ indleder samarbejde med Nykredit. Det er forventningen, at det foreningsejede realkreditselskab vil bidrage til planlægningen af kapital- og finansieringsstrukturen samt levere en betydelig del af fremmedkapitalen baseret på udstedelse af realkreditobligationer. Dette flugter godt med VindØ-konsortiets langsigtede investeringshorisont.

Nykredits stærke rådgivningskompetencer inden for energi og infrastruktur samt vedholdende fokus på samfundsansvar og grønne løsninger skaber optimale forudsætninger for et godt samarbejde omkring fremtidens energiøer – ikke kun i Danmark, men også internationalt.

”Danmark skal også i fremtiden være et grønt foregangsland. Derfor har vi et stærkt ønske om at bringe vores kompetencer i spil og vise verden, hvordan vi med den unikke, danske realkredit kan understøtte udviklingen af verdens første energiø”, udtaler Michael Rasmussen, koncernchef i Nykredit.

Nykredit er en naturlig partner for VindØ-konsortiet, hvor særligt det dansk forankrede foreningsejerskab matcher VindØ-konsortiets ejerkreds og projektets samfundskritiske natur rigtig godt.

”Vi er i VindØ-konsortiet rigtigt glade for, at Nykredit nu indtræder i samarbejdet om energiøen i Nordsøen. Dels fordi Nykredit som foreningsejet virksomhed passer godt ind på VindØ-holdet, dels fordi vi dermed kan sikre en samlet dansk finansieringsløsning for verdens første energiø”, udtaler Torben Möger Pedersen, administrerende direktør i PensionDanmark.

Energiøen er den første af sin slags i verden og vil sikre Danmark en førerposition inden for produktion af store mængder grøn energi til havs; som en grøn livsnerve i et integreret europæisk energisystem. Øen kan desuden huse innovative teknologier som power-to-x og lagring af energi i stor skala, samt naturligvis en havn til servicering af de omkringliggende energianlæg.

For yderligere kommentarer

Ulrikke Ekelund, Direktør, Kommunikation og Presse, PensionDanmark, tlf. 2019 9238
Rikke Seidenfaden, Pressekonsulent, Nykredit, tlf. 2758 9588

PRESSEMEDDELELSE: Arkitekter udpeget til 500 nye bæredygtige boliger med unik beliggenhed ud til Køge Kyst

Kilde / Logo / Grafik: PensionDanmark

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen