BILISME: Det er nemt at pege fingre ad de andre bilisters adfærd i vintervejret, men hvor god er man egentlig selv til at køre bil? Det spørgsmål fik mere end 100 sjællandske bilister – og en enkelt politiker – svar på, da de tog en svingom på Køreteknisk Anlæg Sjælland.

PRESSEMEDDELELSE: Transportordfører kom på glatis i sin nye bil
Venstres transportordfører var blandt de mange bilister, der i weekenden fik udfordringer bag rattet på glatbanen i Holmegaard. (Foto: GF Sydsjælland)

I weekenden var Køreteknisk Anlæg Sjælland tætpakket med bilister, der havde taget imod invitationen fra GF Forsikrings fond om få testet deres køreevner af, inden vinterens ustadige og glatte vejr for alvor sætter ind.

Det er nemlig vigtigt at vide, hvordan man selv og ens bil reagerer, hvis man kommer ud i en ekstrem og krævende situation på (vinter)vejen. Og det gælder ikke mindst, når man lige har fået en ny bil, som man skal til at lære at kende, måtte flere af de fremmødte erkende.

Venstres mangeårige transportordfører Kristian Pihl Lorentzen har mange holdninger til bilisternes adfærd, og for at tage sin egen medicin havde han selv valgt at tage turen på glatbanen i Holmegaard.

– Som politiker kan man nemt komme på glatis, men i dag sker det efter eget ønske. Jeg har nemlig lige fået ny bil, og jeg kender ikke bilen så godt, at jeg ved, hvordan den vil reagere i en ekstrem situation. Heldigvis kan man sige. Men jeg synes, man som bilist skal tage ansvar, fortæller Kristian Pihl Lorentzen, inden han sætter sig bag rattet og kører ud på glatbanen.

GF og bilisterne viser vejen

Bagefter køreturen, der byder på op til flere udfordringer, er transportordførerens holdning kun blevet bekræftet: – Det var meget tydeligt at mærke, at min nye bil reagerede anderledes med den gamle, som jeg også har været på køreteknisk anlæg med. Så jeg har bestemt ikke fortrudt min deltagelse her i dag.

Bør køretekniske kurser som disse være obligatoriske, hver gang man får ny bil?

– Nej, jeg synes ikke, der skal være tvang. Til gengæld synes jeg, GF Forsikring og GF Fonden fortjener stor ros for, at de giver bilisterne mulighed for at deltage her på Køreteknisk Anlæg Sjælland. Det store fremmøde viser, at rigtig mange ønsker at tage et større ansvar og dygtiggøre sig som trafikanter. De går foran med et godt eksempel, som jeg er sikker på vil inspirere andre, slutter Kristian Pihl Lorentzen.

Det var GF Sydsjælland i Næstved og GF Østsjælland i Køge, som sammen med GF Fonden stod bag det velbesøgte arrangement.

PRESSEMEDDELELSE: Transportordfører kom på glatis i sin nye bil

Kilde / Logo: GF Forsikring. Foto: GF Sydsjælland .

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen