Trods store kursfald på aktiemarkedet i foråret endte PensionDanmarks over 750.000 medlemmer med gode afkast på pensionsopsparingerne i 2020.

PRESSEMEDDELELSE – Flot afkast til PensionDanmark-medlemmer i coronaramt 2020

PensionDanmarks mange medlemmer beskæftiget inden for blandt andet byggeri, transport og hotel- og restauration kan glæde sig over, at 2020 blev et godt år for deres pensionsopsparing på trods af corona. Foto: Ursula Bach, PensionDanmark

2020 blev et år med usikkerhed og store udsving på finansmarkederne. Men ved indgangen til 2021 kan medlemmerne i PensionDanmark ikke desto mindre glæde sig over pæne afkast på pensionsopsparingerne i det forgangne år.

Alle PensionDanmarks alderspuljer sluttede 2020 med positive afkast. 45-års-puljen gav et afkast på 7,6 procent, mens 67-års-puljen voksede 3,9 procent i værdi.

Forskellen i alderspuljernes afkast skyldes, at de yngre medlemmer, som har længere tid til pensionsalderen, har en højere investeringsrisiko og derfor en større del af deres opsparing investeret i aktier i forhold til de medlemmer, der har kortere tid til pensionsalderen. Og i 2020 var aktier den aktivklasse, som gav det højeste afkast.

”Vi er glade for, at vi trods et turbulent år på finansmarkederne kan levere et rigtig fint afkast til vores medlemmer. Vi har været dygtige til at navigere i en vanskelig periode på især aktiemarkedet, og det kommer vores medlemmer til gode i form af flere penge på pensionsopsparingen,” siger Torben Möger Pedersen, administrerende direktør i PensionDanmark.

Fordelt på aktivklasser var det især aktieinvesteringerne, der trak afkastene op.

”Vores aktieafkast er meget flot – især når man tænker tilbage på de voldsomme kursfald vi så, da corona spredte sig til Vesten i foråret. Men trods det gode resultat, må vi forvente lavere afkast på de finansielle markeder i en årrække. Derfor skal vi fastholde fokus på at have de laveste omkostninger i branchen, samtidig med at vi sikrer de bedste mulige afkast,” påpeger Torben Möger Pedersen.

PensionDanmarks afkast på børsnoterede aktier lød på 13,3 procent, hvilket er cirka 5 procentpoint større end afkastet på de globale aktieindeks. Det skyldes blandt andet en øget eksponering mod teknologiaktier, som har klaret sig relativt godt under coronakrisen.

Fakta: Afkast PensionDanmarks alderspuljer (middel risiko) i 2020

Alderspuljer (2020/3 års gennemsnit)
45-års-puljen: 7,6% / 6,8%
55-års-puljen: 7,1% / 6,3%
60-års-puljen: 5,8% / 5,5%
67-års-puljen: 3,9% / 4,4% 

Yderligere information

Kommunikations- og pressechef Ulrikke Ekelund, PensionDanmark, tlf: 2019 9238.

PRESSEMEDDELELSE: Arkitekter udpeget til 500 nye bæredygtige boliger med unik beliggenhed ud til Køge Kyst

Kilde / Logo / Foto: PensionDanmark

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen