Tænder du langsomt? Så kan du se frem til at blive belønnet i sidste ende. Desværre er der i denne sammenhæng hverken tale om forelskelse eller ting, der foregår i soveværelset – vi skal istedet et smut i kælderen. En ny fyringssæson er nemlig i sigte, og der er mange penge at spare på at tænde langsomt op for dit fjernvarmeanlæg.

PRESSEMEDDELELSE: Det betaler sig at tænde langsomt

“Jeg kan desværre ikke sige noget om, hvorvidt det også kan betale sig at tænde langsomt, når det kommer til forhold i privatlivet. MEN når det handler om at skrue op for fjernvarmen igen efter sommeren, så er det dem, der tænder langsomt, der høster den største gevinst. Og det er rigtigt nemt at gøre,” siger Carsten Nielsen, energirådgiver hos forsyningsselskabet HOFOR, med et glimt i øjet.

Spar 1.500 kroner

HOFOR leverer fjernvarme til hele hovedstadsområdet og ser, at mange allerede nu her i fyringssæsonens begyndelse indstiller varmeanlægget, som var det hård frost udenfor. Men selvom det kan være fristende at skrue termostaten på varmeanlægget op på max, når det bliver koldt igen efter de varme sommermåneder, så er der mange penge at spare ved at tænde langsomt for fjernvarmen. En almindelig villafamilie kan spare op mod 1.500 kroner på en fyringssæson ved at følge et par nemme råd

Sådan tænder du langsomt

For at tænde optimalt for fjernvarmen er det en god ide at skæve til temperaturerne udenfor og skrue gradvist op for sit fjernvarmeanlæg.

Man skal nøjes med at sætte termostaten på fjernvarmeanlægget, så temperaturen på vandet, der løber frem til radiatorerne, er på mellem 35-40 grader i begyndelsen af fyringssæsonen, og så skrue gradvist op for varmen i takt med det bliver koldere udenfor.

Når kulden bider sig mere fast, i eksempelvis oktober, så kan man hæve temperaturen på anlægget fem grader mere. Og når det bliver endnu koldere længere henne på fyringssæsonen, så drejer man termostaten yderligere fem grader op.

Penge kan bruges på noget sjovere

Ved at åbne varmen trin for trin sparer man ikke kun penge. Man udleder også op mod et halvt ton CO2 mindre over de kolde måneder.

“Der er god logik i at spare energi og penge ved at tænde langsomt for fjernvarmen. Varmeregningen udgør jo en væsentlig post på budgetterne i de fleste hjem. De penge, du sparer på at tænde langsomt, kan du jo i stedet bruge på at invitere en du holder af i biografen eller på en romantisk middag,” afslutter Carsten Nielsen.

Sådan tænder du langsomt for fjernvarmen

  • Når fyringssæsonen begynder igen, sætter du fremløbstermostaten på dit fjernvarmeanlæg på 35-40 grader. Fremløbstemperaturen er temperaturen på det vand, der løber frem til dine radiatorer.
  • Når det bliver koldere i oktober eller november, hæver du fremløbstemperaturen 5 grader, og når kulden sætter yderligere ind senere på fyringssæsonen, hæver du med endnu 5 grader. Så undgår du nemlig at sende for varmt vand ud af huset. På den måde kan en almindelig familie spare 1.500 kroner helt uden at bruge så meget som en øre på det.

Følg også disse nemme råd og spar endnu flere penge

  • Alle radiatorer i samme rum bør indstilles ens og ‘tænde’ samtidigt. Det er bedre med fire radiatorer, der varmer lidt hver end én, der bare banker løs.
  • Alle rum i boligen skal helst være opvarmede – også soveværelset, men luk døren hvis du foretrækker det lidt køligere.
  • Stil termostaten på radiatorerne på mellem tre og fire. Så vil temperaturen ligge på mellem 19 og 22 grader. Hver grad betyder en stigning på fem procent rent prismæssigt.
PRESSEMEDDELELSE: Det betaler sig at tænde langsomt
PRESSEMEDDELELSE: Det betaler sig at tænde langsomt

Kilde / Foto / Video / Logo: HOFOR

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen