Når fødevarepriserne og forbrugspriserne stiger, bliver det nu endnu sværere for madfattige og udsatte borgere. Hvis man har en presset økonomi, kan prisstigninger gøre det endnu sværere at få budgettet til at hænge sammen. Der er madhjælp at hente for de udsatte borgere på Stop Spild Af Mad’s nye landsdækkende portal GratisMad.dk

Dyrere mad, el, varme og benzin. Historisk høje prisstigninger på dagligvarer og andre leveomkostninger er begyndt at presse danskernes økonomi i disse nye usikre tider.

Forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad har lanceret den landsdækkende portal til donation og modtagelse af overskudsmad, GratisMad.dk Portalens formål er at hjælpe madfattige borgere og økonomisk udsatte familier med muligheder for gratis overskudsmad i deres lokalområder.

GratisMad.dk består af en lettilgængelig og gratis digital platform på mobil og web, som gør det nemt for danskere i madfattigdom – fattige familier, hjemløse og andre socialt udsatte – at få nem og hurtig adgang til gratis mad over hele landet og på en værdig måde.

GratisMad.dk bruges også til at flere lokale donorer af overskudsmad – supermarkeder, fødevareproducenter, grossister og andre – let kan komme i direkte kontakt med lokale aftagere såsom væresteder, herberger og velgørende organisationer og andre. Derved bliver disse omdannet til lokale madbanker og kan hurtigere og nemmere komme i direkte kontakt med velgørende organisationer og modtagere.

GratisMad.dk er et initiativ, som fødevarebranchen længe har efterspurgt. En nem, lokal og hurtig løsning, hvorpå man kan donere sin overskudsmad til velgørende formål – hurtigt og uden besvær. Her får man både mulighed for at støtte sit lokalsamfund og samtidig spare CO2 og transport, da GratisMad.dk er en lokal løsning, der netop ikke kræver lang transport, stort lager og omfattende logistik. Det nytter f.eks. ikke at transportere en kvart palle mad fra en landsdel til en anden, hvorimod det nemmere kan gøres lokalt.

Platformen GratisMad.dk vil også automatisk sørge for, at overskudsmaden bliver jævnt fordelt ud til alle på en demokratisk og retfærdig måde, så alle lokale modtagerorganisationer og initiativer – også dem som måske ikke er helt så gode til at gøre opmærksomme på sig selv i medierne – får samme mulighed for at modtage overskudsmad som de store og mediekendte. Derved er GratisMad.dk en landsdækkende løsning, som fungerer lokalt – og en seriøs løsning på madspild.

Siden portalens lancering i august sidste år er den allerede blevet besøgt over 133.000 gange. Sidste år blev portalen GratisMad.dk indviet med deltagelse af Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Rasmus Prehn, Projekt Hjemløs og Stop Spild Af Mad i to store REMA 1000 supermarkeder i Nordvestkvarteret i København.

Se mere på GratisMad.dk


Yderligere information:

Link til foto (akkreditering: Keld Navntoft):

Billedtekst:

Portalen GratisMad.dk blev indviet sidste år med deltagelse af Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Rasmus Prehn, Projekt Hjemløs og Stop Spild Af Mad i to store REMA 1000 supermarkeder i Nordvestkvarteret i København.

Pressekontakt Stop Spild Af Mad:
e-mail: info@stopspildafmad.org

Om Stop Spild Af Mad:
Stop Spild Af Mad bevægelsen har eksisteret i snart 14 år. Stop Spild Af Mad er Danmarks største frivillige organisation mod madspild målt på antal af gennemførte aktiviteter og projekter i hele værdikæden fra jord til bord, antal af danske og internationale medieomtaler, samt antal af følgere på de sociale medier. Stop Spild Af Mad bevægelsen blev stiftet i 2008 og har igangsat kampen mod madspild i Danmark og bragte Danmarks kamp mod madspild på verdenskortet. Stop Spild Af Mad’s formål er at arbejde bredt i hele værdikæden fra jord til bord nationalt og internationalt for at frembringe, finde og udbrede konkrete løsninger, som kan forebygge og minimere madspild. Stifter og bestyrelsesformand i Stop Spild Af Mad Selina Juul har skrevet adskillige nationale og internationale bøger, publikationer og kronikker om madspild og er bl.a. bestyrelsesmedlem i Regeringens Tænketank om Forebyggelse af Madspild og Fødevaretab ONE\THIRD, medlem af den globale koalition mod madspild Champions 12.3, medlem af Europa-Kommissionens vidensplatform om madspild EU Platform on Food Losses and Food Waste og partner i FN’s globale SAVE FOOD initiativ. I 2020 blev Selina Juul kåret til Årets Europæer 2020 (Reader’s Digest European of the Year 2020) af et af verdens største magasiner Reader’s Digest.