Fællesskab, fællesspisning og aktiviteter for både børn og voksne er på programmet i Familienetværket Aalborg Syd-Vest, som starter op den 29. januar 2020. Netværket er et nyt partnerskab mellem Aalborg Citykirke og Blå Kors og er det andet af sin slags i Aalborg.

PRESSEMEDDELELSE: Nyt familienetværk åbner snart i Aalborg

Familier bliver mødt med åbne arme og varme knus i et fællesskab med andre familier, som ligeledes oplever f.eks. ensomhed, psykiske problemer, dårlig økonomi, skilsmisse, misbrug eller helt andre udfordringer.

Det er tanken bag Familienetværket Aalborg Syd-Vest, som starter op onsdag den 29. januar. Familienetværket er et gratis tilbud til familier og kører som et partnerskab mellem Aalborg Citykirke og Blå Kors Danmark.

Familienetværket finder sted onsdag i ulige uger fra kl. 16-19 i Aalborg Citykirke på Riihimækivej 6. Carsten og Rie Jensen, som står i spidsen for familienetværket, håber, at det bliver taget godt imod i byen:

“Vi har allerede en rigtig god kontakt til en stor gruppe udsatte mennesker gennem vores julehjælp, hvor vi i år uddelte 850 julekurve og julegaver til børnene. Flere af familierne har efterlyst et sted, de kan, som er der hele året, og derfor starter vi nu familienetværket”, siger Carsten Jensen, som er præst og projektleder for det nye familienetværk.

Flere familienetværk i byen

Udover diverse sjove og hyggelige aktiviteter – både for børn og voksne – vil der også særlige arrangementer med relevante temaer til brug i dagligdagen i familienetværket. Det kan være inspiration til hverdags- og familieliv, børnenes skolegang, økonomi, relationer, helbred, velvære og sundhed.

Familienetværket i det sydvestlige Aalborg er nummer to i rækken af familienetværk. Der findes også et tilsvarende netværk i Vejgaard. 

“Vi har gode erfaringer med, at familienetværkene kan række ud til udsatte mennesker i nærområdet. Med en kommune så stor som Aalborg, har vi erfaret, at der er behov for flere netværk, så vi kan nå ud til endnu flere,” siger generalsekretær i Blå Kors Danmark Christian Bjerre.

Festlig fejring

Aalborg er ikke det eneste sted i landet, hvor et partnerskab om et familienetværk er startet op mellem Blå Kors og en lokal kirke. Det kører også i 16 andre byer som eksempelvis Vejle og Kolding, og flere er på vej.

I Familienetværket Aalborg Syd-Vest glæder de sig til opstarten, som bliver fejret med et festligt arrangement:

“Vi har nogle rigtig gode medarbejdere og frivillige, som er spændte på at komme i gang og som glæder sig til at tage imod familierne”, siger Carsten Jensen.

PRESSEMEDDELELSE: Nyt familienetværk åbner snart i Aalborg

Kilde / Logo / Foto: Blå Kors Danmark

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen