Den helt store billetkategori på Bornholm er lav personbil på ruten mellem Rønne og Ystad. Opgørelsen af gennemsnitspriserne for 2020 viser, at den kategori blev ramt meget præcist. Til gengæld har corona gjort det svært at styre priserne for bil med anhænger.

PRESSEMEDDELELSE – Corona snød Bornholmslinjen

Den altdominerende billetkategori på Bornholm er lav personbil på færgen mellem Rønne og Ystad. Den kategori rammer plet. Men corona drillede på andre kategorier, og det giver nu billigere billetter på Bornholm i 2022.

Coronakrisen har gjort det svært for Bornholmslinjen at ramme helt præcist på gennemsnitspriserne for 2020.

Opgørelsen over årets priser viser, at den altdominerende billetkategori hos Bornholmslinjen, ”lav personbil” på Rønne-Ystad, er ramt meget præcist. Her rammer prisen blot 0,4 procent fra den fastsatte gennemsnitspris.

Til gengæld viser opgørelsen, at det især har været svært at ramme prisen på bil med anhænger.

”Danmark lukkede ned i foråret og spolerede campingfolkets muligheder for at komme billigt til Bornholm. Da så samfundet åbnede hen over sommeren, var det nødvendigt at have højere priser på campingvognene for at sikre samme adgang til vogndækket for alle turister”, forklarer Bornholmslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard.

Og da Danmark atter lukkede ned i efteråret 2020, var det for sent at gøre noget ved gennemsnitspriserne. Bil med høj anhænger kostede i 2020 i gennemsnit små 320 kroner i stedet for de 126,50, som skulle have været gennemsnittet over hele året.

Alt i alt er Bornholmslinjen tilfredse med årets gennemsnitspriser i et år, hvor det har været nærmest umuligt at forudsige efterspørgsel og rejsemuligheder med ugentlige pressemøder med nye restriktioner – afløst af hjælpepakker, som skulle stimulere lysten til at tage færgen på ferie i Danmark.

De 4,8 millioner kroner sendes nu tilbage til Bornholm i form af billigere billetpriser i 2022. Det gøres ved at justere i priserne på netop de billetkategorier, hvor der er taget for høje billetpriser.

PRESSEMEDDELELSE: Povl Anker får plads i Ystad Havn

Kilde / Logo / Foto: Molslinjen A/S

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen