Torsdag eftermiddag har DSB og Alstom underskrevet kontrakten om leverancen af fremtidens el-togsæt. Dermed er formalia på plads for den største enkeltstående investering i DSB’s historie.

PRESSEMEDDELELSE – Kontrakten om fremtidens tog underskrevet

Mindst 100 nye el-togsæt af typen Coradia Stream bliver rygraden i fremtidens togtrafik, og de skal efter planen leveres fra 2024.

DSB forventer at købe 150 togsæt samt fuldt vedligehold af togene i op til 40 år. Med ordren på de nye el-togsæt kan DSB se frem til at pensionere de aldrende dieseldrevne tog inden for en kort årrække. Dermed bliver en vigtig milepæl i omstillingen til en mere klimavenlig og bæredygtig kollektiv transport nået.

”Efter mange års planlægning og forberedelser kan vi nu for alvor sætte gang i det praktiske arbejde med at få fremtidens tog til Danmark. En grønnere og mere bæredygtig kollektiv transport er ikke en fjern fremtidsvision – det er en virkelighed, der bliver rullet konkret ud i de kommende år og som starter med dagens underskrivelse af kontrakten med Alstom,” udtaler Flemming Jensen, administrerende direktør i DSB.

Læs mere om fremtidens tog: https://www.dsb.dk/om-dsb/baeredygtighed/coradia-stream/

Fotos fra underskriftsseancen kan rekvireres via DSB’s pressevagt på 24 68 00 00 fra cirka 17.30. 

PRESSEMEDDELELSE - DSB - Logo

Kilde / Logo / Foto: DSB

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen