Søndag den 4. juni fra klokken 10 til 15 kan du få fingrene i håndlavet keramik fra LerKalasets medlemmer og venner, når keramiker-fællesskabet for første gang afholder sommermarked. Udover at medlemmerne sælger deres keramik, vil også tidligere kursister og andre venner af LerKalaset slå deres folder på markedet, ligesom der dagen igennem bliver afholdt keramik-lotteri, hvor du kan vinde kopper, vaser, vægophæng og skulpturer fra kendte danske keramikere. Markedet vil foregå i LerKalasets lyse lokaler og i pavilloner udenfor på Boeletvej 29 i Ry. Der vil også være en lille hyggelig cafe, hvor du kan købe friskristet kaffe og andre drikkevarer samt lækkert bagværk. Med andre ord er der lagt op til et sandt keramik-mekka med festlig sommerstemning.

Et værkstedsfællesskab i vækst

“Det er virkelig helt særligt og dejligt, at så mange af LerKalasets medlemmer er vokset ind i at sælge de ting, de laver. Derudover er det skønt, at tidligere medlemmer, som er fløjet fra reden, samt kursister, der allerede sælger deres ting, og andre venner af værkstedet har lyst til at være en del af det keramik-community, som jeg lige fra starten har ønsket, LerKalaset skulle blive”, siger ejer og stifter Marie Fuglsbjerg Zand. De keramikere, som er repræsenteret på markedet, har alle tilknytning til LerKalaset, og samtidig arbejder de alle selvstændigt med hver deres formsprog. Så der vil ganske sikkert være mulighed for at finde noget, som matcher lige netop din smag.

“Kom og se vores andet hjem”

Nyt keramikmarked med kant, kærlighed og keramiklotteri udsprunget af keramiker-fællesskab i Ry
Vase “Fra den dybe skov” af Marie Fuglsbjerg Zand, som blandt meget andet vil være til salgpå markedet

Camilla, som har været medlem af LerKalaset siden værkstedet startede og sælger sine ting gennem instagram-profilen “Fiinsager”, fortæller: “Jeg er medlem af LerKalaset, fordi jeg elsker det fællesskab, vi har. Det er nærmest blevet en ekstra lille familie, og jeg nyder at komme ned og nørde keramik – men også at tale om andre ting, der fylder i livet. Jeg glæder mig til vores sommermarked, som bliver en dejlig stund mellem os medlemmer og en mulighed for at vise de besøgende vores andet hjem og alle de fine ting, vi laver.”

Nyt keramikmarked med kant, kærlighed og keramiklotteri udsprunget af keramiker-fællesskab i Ry
Sneglekopper og slikfad af Camilla Jørgensen, medlem af LerKalaset og som sælger sine ting vil instagramprofilen @fiinsager

Keramiklotteriet; et kighul ud i den danske keramikscene lige nu

Udover selve keramik-markedet vil der dagen igennem være lodtrækning af keramik fra såvel kendte som upcoming danske keramikere. De keramiske præmier er nøje udvalgt af Marie ud fra præmisser om “originalitet, godt håndværk og særligt nærvær”. Lotteriet vil pege ud på en række af nutidens keramikere og giver et alsidigt billede af, hvad der sker på den danske keramik-scene lige nu. For at deltage i lotteriet køber du lodder via www. lerkalaset.dk til den keramik, du ønsker at vinde. De keramiske præmier trækkes enkeltvis på bestemte tidspunkter i løbet af markedsdagen, så du skal være fysisk til stede på markedet på det givne tidspunkt for at kunne vinde den pågældende præmie.

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen