Med en ny og banebrydende overfaldsalarm fik fire studerende fra VIA Design og Business en førsteplads i kategorien Life Tech til DM i Entreprenørskab. Med kåringen følger 25.000 kroner til videreudvikling af CEDI Alert.

PRESSEMEDDELELSE: Overfaldsalarm sikrer VIA-studerende førsteplads til DM i Entreprenørskab

De fire studerende bag overfaldsalarmen CEDI Alert har netop vundet førstepladsen i kategorien Life Tech ved DM i Entreprenørskab. Fra venstre er det Caroline Louise Lilleør, Kristine Skovgaard, Camilla Højberg Pedersen og Camilla Sonne.

Der var høj jubel og masser af glæde foran computerskærmen hjemme hos 25-årige Kristine Skovgaard, da vinderne af dette års DM i Entreprenørskab blev kåret. I kategorien Life Tech løb hun og hendes tre medstuderende, Caroline Louise Lilleør, Camilla Højberg Pedersen og Camilla Dalsgaard Sonne, nemlig med førstepladsen og præmien på 25.000 kroner.

De læser alle Design og Business med speciale i Entrepreneurship på VIA University College, og det var deres fælles opfindelse af en helt ny type overfaldsalarm, CEDI Alert, der sikrede dem førstepladsen.

”Det betyder alt for os at have vundet! Det er så fantastisk at blive anerkendt for vores hårde arbejde op til, da vi virkelig har løbet stærkt for at nå så langt som muligt og for at kunne præstere vores bedste. Derudover er præmiechecken så vigtig og utrolig brugbar for vores videre udvikling af konceptet, så nu har vi nyt gåpåmod til at fortsætte det hårde arbejde, så vi kan realisere CEDI Alert,” fortæller Kristine Skovgaard.

Flere priser på hylderne

Fonden for Entreprenørskab afholder hvert år DM i Entreprenørskab for danske studerende – men grundet situationen med coronavirus foregik kåringen i år online.

”Hele dagen sad vi foran skærmen og hørte alle de andre dygtige hold pitche deres idéer, så da CEDI Alert blev råbt op i finalen, kunne vi slet ikke få smilene væk, og der blev da også fældet en enkelt tåre eller to,” fortæller Camilla Højberg Pedersen.

Det er dog ikke første gang, de studerende bag CEDI Alert modtager priser for deres store arbejde. I efteråret vandt de Danish Entrepreneurship Award, og for få måneder siden modtog de et verdensmålsmikrolegat fra Tuborgfondet på baggrund af arbejdet med FN’s Verdensmål nummer 16, der handler om at sikre hurtigere hjælp til mennesker i nød.

”Det var faget Design for Change, som vi havde i efteråret, der fik os sporet ind på ideen. Gennem vores uddannelse har vi virkelig fået tillært vigtigheden af at arbejde med verdensmålene, og derfor er det så fantastisk, at vi rent faktisk får mulighed for at realisere CEDI Alert, så vi kan bidrage et tryggere samfund – vores vision er, at det skal være trygt for alle at færdes overalt,” fortæller Camilla Højberg Pedersen.

Om CEDI Alert:

Overfaldsalarmen CEDI Alert er så lille, at den kan placeres på et smykke. Når man udløser alarmen, giver den besked til de almene danske medborgere, CEDI Runners, der – ligesom Hjerteløbere – skal komme den nødstedte person til undsætning gennem den tilhørende CEDI-app.

CEDI Alert har udarbejdet en film som rekrutteringskampagne med henblik på at indsamle så mange CEDI Runners som muligt, da disse er alfa og omega for realisering af konceptet. Derfor håber teamet, at så mange som muligt melder sig som CEDI Runners, hvilket kan gøres via deres sociale medier, Facebook og Instagram, samt på deres hjemmeside www.cedialert.dk.

Kontakter

Redaktør Anne Rahbek, VIAs kommunikationsafdeling. Mobiltelefon: 87 55 15 21. E-mail: rahb@via.dk

PRESSEMEDDELELSE: I tvivl om studievalg? Tag til åbent hus hos VIA i Aarhus

Kilde / Logo / Foto: VIA University College

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen