De syd- og sønderjyske sommerhuse bliver større og større. De sidste ni år er de vokset så meget, at et gennemsnitssommerhus i Syd- og Sønderjylland nu er større end i alle andre landsdele. Det viser en opgørelse, som Dansk Byggeri har lavet på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

– Flere af sommerhusområderne op langs den jyske vestkyst i Syd-, Sønder- og Vestjylland er karakteriseret ved at have flere store udlejningshuse end i de fleste andre landsdele. Det er formentlig en af forklaringerne, siger økonomisk konsulent Jacob Hangaard, Dansk Byggeri.

Sommerhusene i Syd- og Sønderjylland er i år mere end 84 kvadratmeter i gennemsnit. Det er halvanden kvadratmeter større end de vestjyske sommerhuse, som er næststørst. Landsgennemsnittet er 75 kvadratmeter, og i bund finder man de vest- og sydsjællandske sommerhuse, der er godt 65 kvadratmeter i gennemsnit.

De syd- og sønderjyske sommerhuse er vokset mest

Det er også i det syd- og sønderjyske, at sommerhusene har haft mest vokseværk. Her er sommerhusene i gennemsnit blevet 4,5 kvadratmeter større siden 2011.

– Hovedforklaringen på, at sommerhusene er blevet større, er, at ejerne bygger til. Det spiller også ind, at ældre sommerhuse bliver revet ned og erstattet af større, og endelig kan det have betydning, at nedlagte landbrugsejendomme opnår sommerhusstatus, siger økonomisk konsulent Jacob Hangaard, Dansk Byggeri.

Pressemeddelelse - Dansk Byggeri - Logo

Kilde / Logo: Dansk Byggeri

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen