Fra den 23. til 31. juli forventes det, at over 100.000 spejdere og gæster besøger Hedeland Naturpark i anledning af, at Spejdernes Lejr 2022 afholdes. Det er første gang, at Nordens største spejderlejr afholdes på Sjælland, og der var stor glæde at spore blandt de fremmødte borgmestre fra de tre værtskommuner.

PRESSEMEDDELELSE – Første spadestik til Nordens største spejderlejr i DK gravet i Hedeland

”Det er fantastisk, at Hedeland Naturpark bliver vært for så stort et event for børn og unge, og vi glæder os til at byde deltagerne velkommen og fremvise den unikke natur og dets mange spændende aktivitetsmuligheder” udtaler Michael Ziegler, borgmester i Høje-Taastrup kommune.

”Første spadestik er jo der, hvor den politiske beslutning bliver virkelig. Og om kort tid er der 40.000 spejdere lige her i Hedeland Naturpark,” supplerer Pernille Backmann, borgmester i Greve kommune.

Tomas Breddam, borgmester i Roskilde, uddyber “Tænk at her kommer til at være 40.000 børn og unge og 60.000 gæster i lejren. Og spejderne vil også sprede sig ud i vores kommuner. Det bliver stort. Sikke en sommer vi går i møde!”.

Udover 200 forskellige aktiviteter til lejrens 40.000 deltagere i Hedeland Naturpark, vil spejderne blandt andet kunne deltage i landets største klatreaktivitet i Roskilde Folkepark, søspejderaktiviteter i Greve Marina og besøge verdens længste skaterbane i Høje-Taastrup.

Bliver årets spejderreunion

Arbejdet med at planlægge Spejdernes Lejr 2022 er primært drevet af hundredvis af lejrfrivillige, der de seneste par år har måttet holde mange af møderne online, mens de har måttet følge Corona-pandemiens udvikling. Derfor er det både med stor lettelse og glæde, at det første spadestik til lejren blev gravet.

”Efter flere års online planlægning, er det en helt vild følelse at stå her og tage det første spadestik til Spejdernes Lejr 2022. Vi er så mange spejdere og frivillige ledere, som har glædet os til at kunne mødes igen på tværs af landegrænser, spejderkorps og alder, og der er ingen tvivl om, at Spejdernes Lejr bliver årets spejderreunion” fortæller Charlotte Flaskager, den ene af to frivillige lejrchefer, inden den anden lejrchef, Morten Lykkeberg, uddyber ”Vi glæder os til at se alt vores planlægningsarbejde komme til live og give de 40.000 deltagende spejdere og over 60.000 gæster en fantastisk spejderoplevelse.”

En midlertidig by på størrelse med Næstved

Spejdernes Lejr 2022 har en omsætning på over 100 mio. kroner, og en stor del af dette går blandt andet til at bygge den nødvendige infrastruktur til de 40.000 deltagere, da Hedeland Naturpark ikke før har været vært for så stort et event.

Konkret var spadestikket startskuddet til at begynde nedgravning af 6,5 km vandledninger, knap 6 km kloakledninger og 1.8 km elkabler. Et arbejde som udføres af Midtsjællands Entreprenør og Klima. Kontrakten har en værdi af over fire millioner kroner og vil komme Hedeland Naturparks brugere til gavn – også efter Spejdernes Lejr er afholdt.

Inden lejren vil man blandt andet kunne se opførelsen af et midlertidigt sceneområde omkring skibakken med plads til 40.000 siddende tilskuere, et spejdertorv med flere caféer og butikker, fire kantiner, et lejrhospital, en børnehave og meget mere.  Det meste bliver fjernet efter lejren, men der vil blive efterladt blivende infrastruktur for over syv mio. kroner til gavn for områdets fremtidige udviklingsmuligheder, bl.a. et nyt udendørs mødested i form af en ’Læringsspiral’ om verdensmålene.

Hvem står bag Spejdernes Lejr? Bag lejren står foreningen Spejderne og de fem medlemskorps: Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig. Spejdernes Lejr 2022 afholdes desuden i tæt samarbejde med de tre værtskommuner: Høje-Taastrup, Greve og Roskilde.

Brug for yderligere informationer eller billeder? Kontakt kommunikationskonsulent Bue B. Heckmann på bue.heckmann@spejderne.dk eller ring på 8188 4791.

PRESSEMEDDELELSE – Første spadestik til Nordens største spejderlejr i DK gravet i Hedeland

Kilde / Logo / Foto: Foreningen Spejderne

Skriv en kommentar til pressemeddelelsen